De nieuwe 12er kogelbahn is geopend

12er kogel bahn dalstation
Dalstation 12er Kogel bahn © mhvideoproduktion.at via Saalbach.com

De nieuwe 12er kogelbahn is eindelijk geopend het betreft hier de officiële opening. De lift werd in november al in bedrijf gesteld. Hiermee is de Zwölferkogelbahn na 26 jaar met pensioen gestuurd.

In een paar maand tijd werd de oude gedemonteerd en het dal-, midden- en bergstation gesloopt en in de plaats kwamen nieuwe stations. Met de officiële opening staat er een nieuwe ultramoderne lift die de wintersporters snel en comfortabel toegang geeft tot de pistes. Met de komst van de nieuwe 12er kogelbahn is er ook weer een stap gezet richting het organiseren van het WK Alpineskiën in 2025.

Vervanging

In november 2018 kregen wij het nieuws door via een lezer, het was nog niet bekend maar op de site van Saalbach was het al wel te lezen. Maar je moest er wel  moeite voor doen. Veel was er nog niet bekend, het enige wat er stond was dat de Zwölferkogelbahn (dat was de oude naam) dat deze in 2019 vervangen zou worden.

12er kogel opening
v.l.n.r. Anton Schwabl (voorzitter van de Hinterglemmer Bergbahnen), Dr. Bernhard Gratz (districtsgouverneur), Hans Georg Bachmann (directeur Hinterglemmer Bergbahnen), gouverneur Dr. Wilfried Haslauer, mevrouw KommR. Veronika Scheffer (voorzitter van de Salzburger Seilbahnen), burgemeester Alois Hasenauer, Franz Hörl (voorzitter van de Seilbahnen Österreichs), Peter Mitterer (directeur Hinterglemmer Bergbahnen) © Edith Danzer via Saalbach.com

Meer passagiers per uur

Met de nieuwe gondelbaan stijgt ook het aantal passagiers per uur met 1.100 naar 3.500 personen per uur. Hiermee wordt ook de eventuele wachttijden verkleind. De Zwölferkogelbahn was na de Schönleitenbahn en de Kohlmaisbahn de meest gebruikte lift van het Skicircus, het werd dus tijd dat ook deze gemoderniseerd werd.

Peter Mitterer directeur van Hinterglemmer Bergbahnen, zegt het volgende hierover:

„Mit dem Neubau der Seilbahn am Zwölferkogel in diesem Jahr erhielt die Trilogie der Modernisierungen unserer Hauptzubringer einen krönenden Abschluss. Nach der Schönleitenbahn und der Kohlmaisbahn ist nun auch Hinterglemms meistfrequentierte Seilbahn wieder fit für die Zukunft und rückt in die Liga der Top-Bahnen des Home of Lässig auf“.

Wat is er gebouwd

Hieronder de technische gegevens van de nieuwe 12er kogel bahn.

Type 10 persoons gondel aan een kabel
Fabrikant Doppelmayr
Lengte 2.648 m
Dalstation 1.066 m
Middenstation 1.530 m
Bergstation 1.984 m
Hoogteverschil 918 m
Aantal liftsteunen 23
Aantal cabines 114
Snelheid 6 m/s
Capaciteit 3.500 pers./uur
Start bouwwerkzaamheden april 2019
Eerste in bedrijfsstelling November 2019

Hieronder onze eerdere berichtgeving over de vervanging van de Zwölferkogelbahn

Bron Saalbach.com

Ski Outlet Logo

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht