De nieuwste gadgets in de SkiWelt

SkiWelt Top of SkiWelt Fotopoint

De nieuwste gadgets in SkiWelt

In SkiWelt tref je leuke dingen aan waar je gebruik van kan maken. Dit gaat dan over Wifi hotspots in de gondels tot apps waarmee je je skitouren online kunt bekijken. We hebben een overzicht voor jullie in elkaar gezet.

Wifi in de gondels

Je ski ervaringen online delen? Je ski-selfies naar je vrienden appen? Even checken hoe laat er wordt geluncht en bij welke berghut? In SkiWelt ben je overal en altijd online met gratis wifi. Bij de dalstations van de grote gondelbanen, bij een aantal midden- en bergstations en zelfs in de gondels van de Hartkaiserbahn kan je swipen en appen dat het een lieve lust is. Daarnaast zijn er bijna 50 bergrestaurants waar je op de wifi kan meeliften, daaronder zelfs het iglodorp. Maar doe het niet teveel en zorg dat je ook aan je skikilometers komt. Meer info over Wifi tref je HIER aan.

SkiWelt Copilot app

De SkiWelt Copilot toont je de routes door het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. Voer je start- en eindpunt in en de app toont je de mooiste route tussen die twee punten en geeft stapsgewijs de routebeschrijving aan. Je kunt zwarte pistes uitschakelen en zo de moeilijkheidsgraad van je route aanpassen. Ook kun je aangeven of je niet-geopende pistes en liften buiten beschouwing wilt laten bij de route bepaling. Tijdens je route kun je kijken waar in de buurt er langs de piste events of andere activiteiten te beleven zijn en hoe je daar vanaf jouw standpunt kunt komen. De app werkt met turn-by-turn navigatie en als je de kaart vooraf downloadt is de app ook te gebruiken als je net even niet online bent. Deze app is te vinden in de App store en Google Play.

Skiline

Skiline SkiWelt 120 km skien

Skiline geeft de door jou gevolgde route in het skigebied weer in de vorm van een hoogtemeterprofiel met tijdsverloop. Je ziet precies welke liften je hebt gebruikt, hoeveel hoogtemeters je daarbij in totaal hebt overwonnen, en je krijgt een schatting van het aantal afgelegde pistekilometers. Als geregistreerd gebruiker krijg je bovendien een eindevaluatie van al je skidagen, zowel in dit skiseizoen als in toekomstige skiseizoenen. Zo wordt elke skidag onvergetelijk! Laat je skidag in de SkiWelt Wilder Kaiser -Brixental nog een keer de revue passeren, je hoeft alleen online of in de app je skipasnummer in te voeren. Skiline is als app en online beschikbaar. Meer info tref je HIER aan.

Skimovie parcours

Skiline BMW piste 66 Scheffau

Ook zijn er in SkiWelt twee Skimovie parcours deze zorgen voor plezier en spanning op de piste en ook thuis op TV! Op de Südhang in Scheffau (piste nr. 66) is een slalom voor je uitgezet, met bovenaan een echt starthuis. En in SkiWelt Söll is de ´Red Viper‘, een bordercrossparcours met tijdmeting en video op de Rinner-afdaling (46) met tijdmeting en video. Na afloop van de skidag kun je de video van je run via skiline downloaden en thuis bekijken en natuurlijk ook aan anderen laten zien. Meer info HIER.

SkiWelt innovaties

Fotopoint Klein Salve Itter

Unieke fotopoints voor de ultieme selfie. In SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is er geen gebrek aan mooie achtergrond panorama’s voor je ski-selfies. Maar de nieuwe fotopoints en uitzichtplatformen zijn wel waanzinnig fotogeniek! In SkiWelt Itter vind je een fotopoint bovenop de Kleine Salve. Enorm grote skistokken dagen je uit om een bijzondere pose aan te nemen, voor een herinneringsfoto op 1.558m hoogte. In SkiWelt Westendorf is een nieuw uitzichtspunt gebouwd op het hoogste punt van SkiWelt: 1.869m. Dit nostalgische fotopoint doet je terugdenken aan de bijna 40 jaar oude Fleiding stoeltjeslift, waarvan 2 sets oude liftstoeltjes zijn gebruikt. Vanaf dit fotopoint heb je meer dan 70 drieduizenders op de achtergrond van je selfie. De foto’s die met de fotopoints worden gemaakt kan je via de SkiWelt website downloaden. In SkiWelt Scheffau is een nieuw platform gebouwd in de vorm van een keizerkroon. Hierop troon je ver boven de pistes uit en heb je een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Ook dit is een perfecte locatie om onder de keizerskroon een herinneringsfoto van je onvergetelijke skidag te maken.

Meer info HIER.

Skiwelt Wilder kaiser Brixental Topfoto

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...