De perfecte vakantie in Oostenrijk!

Chaletsplus Nationalpark in Neukirchen am Grossvenediger

De perfecte vakantie in Oostenrijk!

‘TRRRR, TRRRR, TRRRR’ – Je schrikt wakker. De wekker gaat. Het is pas 05:30 uur, maar binnen één seconde sta je naast je bed. Je bent vrolijk, want vandaag is het eindelijk zo ver; de skivakantie gaat beginnen! Samen met je partner kijk je al heel lang uit naar deze vakantie. Een week ertussenuit samen met de kinderen, en opa en oma gaan ook nog eens gezellig mee. Genieten van de sneeuw, de frisse berglucht en Oostenrijkse schnitzels. En dan hebben jullie ook nog eens één van de 63 luxe vakantiewoningen op het Nationalpark in Neukirchen am Grossvenediger geboekt. Heerlijk!

Aankomst
Na een lange, maar gezellige autorit zijn jullie aangekomen in Oostenrijk. Vader en opa halen de spullen uit de auto, terwijl de kinderen samen met hun moeder en oma het schitterende chalet verkennen. Al snel merken de kids op dat ze vanaf elke verdieping zo het terras of balkon op kunnen, terwijl mama en oma ontdekken dat bijna iedere slaapkamer een eigen badkamer heeft! Buiten hebben de mannen inmiddels kennis gemaakt met de buurman. Hij vertelt hen over het wonderschone uitzicht en dat dit vergezicht aankomende week zeker niet gaat vervelen.

Opa’s weetjes
De volgende dag ga jij met de hele familie voor het eerst op pad. Jullie spreken af om eerst te gaan skiën, ’s avonds het park te verkennen en de volgende ochtend een kijkje te nemen in het dorp. Nu het licht is, valt jullie pas op hoe hoog de Grossvenediger bergtop eigenlijk is. Opa weet zelfs te vertellen dat het de hoogste berg van de provincie Salzburg is. Ook geeft hij aan dat Neukirchen op 856 meter hoogte ligt, in het hart van natuurgebied Hohe Tauern, en dat het daardoor de ideale uitvalsbasis is voor wintersporters.

ChNeukirchen am Grossvenediger skibus

Wildkogel Arena
In de winter heeft Nationalpark Chalets haar eigen skibushalte! Na een kleine tien minuten in de skibus te hebben gezeten en aandachtig naar de weetjes van opa te hebben geluisterd, komen jullie aan bij het dalstation van de Wildkogelbahn. Jullie brengen de kinderen bij skischool Kreidl voor een dag sneeuwplezier. Oma blijft achter om toe te kijken hoe haar kleinkinderen op een speelse manier de fijne kneepjes van het skiën leren. Opa, je partner en jij kiezen ervoor om zelf het avontuur aan te gaan en pakken één van de zestien moderne skiliften van het Wildkogel Arena skigebied.

De perfecte vakantie in Oostenrijk met je familie in het NPC

Restaurant
Na een mooie, maar vermoeiende dag besluiten jullie om terug te gaan naar het chalet. Daar genieten de volwassenen van een glühwein bij een knisperend haardvuur, terwijl de kleintjes lekker aan het spelen zijn. Na de borrel gaan jullie een hapje eten bij NPC Gastro Hütte. Zo fijn een restaurant op het park! Ook hier spelen de kinderen in de speciaal ingerichte speelkamer en mogen ze alvast kiezen welk ontbijt de broodjesservice de volgende ochtend komt brengen.

Dorpsverkenning
De volgende dag staan jullie wederom vroeg op. Dit keer niet om te gaan skiën, maar om boodschappen te doen en natuurlijk het dorp te verkennen. Neukirchen blijkt een vriendelijk en gezellig dorp. Het biedt eigenlijk alles: sportwinkels, een aantal goede restaurants, een supermarkt en een gezellige winkelstraat.

Planning
Bij thuiskomst bespreken jullie de planning voor de rest van de week. Jullie besluiten dat deze in de het teken staat van genieten én ontdekken. Jullie willen graag nog rodelen van Wildkogel naar Bramberg. Met 14 kilometer is dit de langst verlichte rodelbaan ter wereld! De fanatieke skiërs willen, naast het skiën in de Wildkogel Arena, ook nog een uitsapje maken naar het moderne om de hoek gelegen Kitzski skigebied met meer dan 100 km aan pistes. De mannen willen daar namelijk graag van de bekende ‘Hahnenkamm’ af, een zeer steile afdaling voor gevorderde skiërs. Daarnaast willen jullie nog naar de Zillertal Arena, een sneeuwzeker skigebied met maar liefst 52 moderne skiliften en 143 km aan pistes, waarvan 8% zwart, 62% rood en 30% blauw. Ook gaan jullie dit gebied bezoeken om te langlaufen. De Zillertal Arena heeft immers een 200 km lang langlaufloipenetwerk! Opa wil ook graag nog één van de vele gezellige après-ski bars induiken, maar of oma dat ook zo’n goed plan vindt…

De perfecte vakantie in Oostenrijk met je familie in het NPC

De perfecte vakantie in Oostenrijk met je familie in het NPC

Dit vind je ook FANtastisch...

×