De Raggaschlucht ook een zeer mooie kloof

Raggaschlucht Hohetauern

De afgelopen periode hebben we wat Klammen of Schlucht (Kloven) in beeld gebracht en natuurlijk hebben wij nog niet al deze kloven bezocht. Wij vinden het leuk ook inzendingen van jullie te ontvangen.

Dit keer heeft Erik Zwart zijn verhaal ingezonden van de Raggaschlucht.

De Raggaschlucht ligt in het Nationaalpark Hohetauern in Karinthië. De bereikbaarheid van de schlucht: vanaf Villach ongeveer 1 uur rijden. Vanaf Lienz ben je binnen 3 kwartier bij de schlucht. Een mooie wandeling in de schlucht van ongeveer 1 tot 2 uur afhankelijk van hoe snel je loopt. In de wandeling loop je langs een riviertje en langs hoge wanden waar deze zich door heeft uitgesleten. Je komt watervallen tegen en snel stromende stukken. Hier loop je over en omheen, over de houten bruggen die aan de zijkanten van de muren zijn bevestigd. Als je vroeg in de ochtend gaat is het er rustig. Als je richting de middag er heen gaat kan het zijn dat je veel mensen tegenkomt. De prijzen zijn 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen ( tot 15 jaar ) Af te raden is het al het net geregend heeft het kan dan erg glad zijn. Het wordt ook afgeraden om de schlucht met kinderen jonger dan 6 te lopen.

Het hoogteverschil dat overwonnen dient te worden is ongeveer 250 meter. Hieronder nog een paar foto’s om een impressie te krijgen van wat je tegenkomt in de schlucht.

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

CMP Grote Banner 2020

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht