De Raggaschlucht ook een zeer mooie kloof

Raggaschlucht Hohetauern

De Raggaschlucht ook een zeer mooie kloof

Dit keer een bericht die we binnen hebben gekregen over de Raggaschlucht. Als jullie ook een verhaal hebben over een klamm, schlucht of iets anders dan kun je dat gewoon insturen. wij zijn altijd benieuwd naar jullie input.

Dit keer heeft Erik Zwart zijn verhaal ingezonden van de Raggaschlucht.

De Raggaschlucht ligt in het Nationaalpark Hohetauern in Karinthië. De bereikbaarheid van de schlucht: vanaf Villach ongeveer 1 uur rijden. Vanaf Lienz ben je binnen 3 kwartier bij de schlucht. Een mooie wandeling in de schlucht van ongeveer 1 tot 2 uur afhankelijk van hoe snel je loopt. In de wandeling loop je langs een riviertje en langs hoge wanden waar deze zich door heeft uitgesleten. Je komt watervallen tegen en snel stromende stukken. Hier loop je over en omheen, over de houten bruggen die aan de zijkanten van de muren zijn bevestigd. Als je vroeg in de ochtend gaat is het er rustig. Als je richting de middag er heen gaat kan het zijn dat je veel mensen tegenkomt. De prijzen zijn 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen ( tot 15 jaar ) Af te raden is het al het net geregend heeft het kan dan erg glad zijn. Het wordt ook afgeraden om de schlucht met kinderen jonger dan 6 te lopen. (wellicht dat de prijzen dit jaar zijn gewijzigd)

Het hoogteverschil dat overwonnen dient te worden is ongeveer 250 meter. Hieronder nog een paar foto’s om een impressie te krijgen van wat je tegenkomt in de schlucht.

Mochten jullie een mooie klamm bezocht hebben en je wil hier een stukje over schrijven? Mail ons dan met je tekst en wat foto’s dan kunnen we dit plaatsen. Wie durft?

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×