De Raggaschlucht ook een zeer mooie kloof

Raggaschlucht Hohetauern

De Raggaschlucht ook een zeer mooie kloof

Dit keer een bericht die we binnen hebben gekregen over de Raggaschlucht. Als jullie ook een verhaal hebben over een klamm, schlucht of iets anders dan kun je dat gewoon insturen. wij zijn altijd benieuwd naar jullie input.

Dit keer heeft Erik Zwart zijn verhaal ingezonden van de Raggaschlucht.

De Raggaschlucht ligt in het Nationaalpark Hohetauern in Karinthië. De bereikbaarheid van de schlucht: vanaf Villach ongeveer 1 uur rijden. Vanaf Lienz ben je binnen 3 kwartier bij de schlucht. Een mooie wandeling in de schlucht van ongeveer 1 tot 2 uur afhankelijk van hoe snel je loopt. In de wandeling loop je langs een riviertje en langs hoge wanden waar deze zich door heeft uitgesleten. Je komt watervallen tegen en snel stromende stukken. Hier loop je over en omheen, over de houten bruggen die aan de zijkanten van de muren zijn bevestigd. Als je vroeg in de ochtend gaat is het er rustig. Als je richting de middag er heen gaat kan het zijn dat je veel mensen tegenkomt. De prijzen zijn 7 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen ( tot 15 jaar ) Af te raden is het al het net geregend heeft het kan dan erg glad zijn. Het wordt ook afgeraden om de schlucht met kinderen jonger dan 6 te lopen. (wellicht dat de prijzen dit jaar zijn gewijzigd)

Het hoogteverschil dat overwonnen dient te worden is ongeveer 250 meter. Hieronder nog een paar foto’s om een impressie te krijgen van wat je tegenkomt in de schlucht.

Mochten jullie een mooie klamm bezocht hebben en je wil hier een stukje over schrijven? Mail ons dan met je tekst en wat foto’s dan kunnen we dit plaatsen. Wie durft?

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Raggaschlucht Hohetauern

Oostenrijkse Winkel grote banner

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...