De Reschensee 1.520 meter hoog

 

De Reschensee 1.520 meter hoog

Reschensee

Chantal Weekers was vorig jaar bij de Reschensee (1.520 meter) Wij kregen wat foto’s van haar en gaan nog even wat dieper in op deze locatie dat ook veel bezocht wordt vanwege… Zie vooral de foto hierboven.

Dit meer is zeer karakteristiek te noemen en dat komt voornamelijk door de kerktoren die nog net boven het meer uitsteekt.

Voor de 2e Wereld Oorlog was Oostenrijk hier nog de baas en zou er ook een meer ontstaan maar die zou maar 5 meter hoger komen te liggen. Na de 2e WO was Italie de baas hier geworden en die hadden plannen om het meer niet 5 maar 22 meter te verhogen…

Vroeger lag hier het dorp Graun maar door de bouw van een stuwmeer moest dit oorspronkelijke dorp verdwijnen. Ook een gedeelte van Reschen verdween. Het stuwmeer is gebouwd tussen 1948 en 1950. Maar liefst 163 huizen zijn afgebroken en 523 hectare land is onderwater gezet.

Nog wat cijfers

Het meer heeft een oppervlakte van 6.6 km2 en bevat 120 miljoen m3 (wat een kunstsneeuw zou je daarvan kunnen maken maar dit ter zijde ? ) Er liggen 3 dorpen aan het meer te weten: Reschen, Graun en Sankt Valentin auf der Heide. Drie rivieren (Karlinbach, Etsch en Rojenbach) vullen het meer en het water loopt er weer uit via de rivier de Etsch.

Alternatieve 11 stedentocht

In 2011 vond hier de 1e alternatieve 11 stedentocht plaats maar dan wel op Italiaanse bodem

ReschenseeReschensee

Alpen Reizen

 

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht