De Reschensee 1.520 meter hoog

Reschensee

De Reschensee 1.520 meter hoog. Chantal Weekers is in het verleden geweest bij de Reschensee (1.520 meter) Wij kregen wat foto’s van haar en gaan nog even wat dieper in op deze locatie dat ook veel bezocht wordt vanwege… Zie vooral de foto hierboven.

Dit meer is zeer karakteristiek te noemen en dat komt voornamelijk door de kerktoren die nog net boven het meer uitsteekt.

Voor de 2e Wereld Oorlog was Oostenrijk hier nog de baas en zou er ook een meer ontstaan maar die zou maar 5 meter hoger komen te liggen. Na de 2e WO was Italië de baas hier geworden en die hadden plannen om het meer niet 5 maar 22 meter te verhogen…

Vroeger lag hier het dorp Graun maar door de bouw van een stuwmeer moest dit oorspronkelijke dorp verdwijnen. Ook een gedeelte van Reschen verdween. Het stuwmeer is gebouwd tussen 1948 en 1950. Maar liefst 163 huizen zijn afgebroken en 523 hectare land is onderwater gezet.

Nog wat cijfers

Het meer heeft een oppervlakte van 6.6 km2 en bevat 120 miljoen m3 (wat een kunstsneeuw zou je daarvan kunnen maken maar dit ter zijde) Er liggen 3 dorpen aan het meer te weten: Reschen, Graun en Sankt Valentin auf der Heide. Drie rivieren (Karlinbach, Etsch en Rojenbach) vullen het meer en het water loopt er weer uit via de rivier de Etsch.

Alternatieve 11 stedentocht

In 2011 vond hier de 1e alternatieve 11 stedentocht plaats maar dan wel op Italiaanse bodem

ReschenseeReschensee

Reschensee met de kerktoren van Graun. Op de achtergrond de gletsjer van de Ortlergruppe

Reschensee met de kerktoren van Graun. Op de achtergrond de gletsjer van de Ortlergruppe

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...