De SkiWelt Tour 2021-2022

SkiWelt Scheffau Wildenkaiser

De SkiWelt Tour 2021-2022 is een gemarkeerde tour die met of tegen de klok in genomen kan worden. De route wordt keurig met borden aangewezen, in groen of oranje.

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental is één van de grootste en modernste skigebieden ter wereld bestaande uit 9 dorpen met bekende plekken als Brixen im Thale, Ellmau, Hopfgarten, Söll, Itter, Going, Scheffau, Westendorf en Kelchsau. Het gebied biedt voor iedereen voldoende afwisseling en uitdaging. Naast de vele pistes kan men er ook heerlijk eten en natuurlijk de Après Ski en nog veel meer.

SkiWelt Tour

Ook aankomend seizoen kunnen wintersporters in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental deze tour doen. De tour heeft twee varianten namelijk één met de wijzers van de klok mee en één tegen de wijzers van de klok in. De route met de wijzers van de klok mee is groen gemarkeerd en tegen de klok in is oranje. Men kan in elke plaats in SkiWelt de route oppakken en verlaten, of zelf uitbreiden met bijvoorbeeld een extra afdaling.

De oranje route is een 84 kilometer lange route en je gebruikt 37 liften, de groene route is met 69 kilometer iets korter en wordt ontsloten door 34 liften. Met 21 afdalingen kan je overal opstappen behalve in Kelchsau (is een apart klein skigebied).

Geschikt voor bijna iedereen

Het aantal kilometers is voor een goede wintersporter goed te doen maar omdat er ook rode pistes in de routes zitten niet voor iedereen geschikt, minder gevorderden kunnen de tour in meerdere dagen skiën.

Turner Banner

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...