De SkiWelt Tour met of tegen de klok in

SkiWelt Scheffau Wildenkaiser

De SkiWelt Tour is een nieuwe gemarkeerde tour, die met of tegen de klok in genomen kan worden. De route wordt keurig met borden aangewezen, in groen of oranje.

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental is één van de grootste en modernste skigebieden ter wereld bestaande uit 9 dorpen met bekende plekken als Brixen im Thale, Ellmau, Hopfgarten, Söll, Itter, Going, Scheffau, Westendorf en Kelchsau. Het gebied biedt voor iedereen voldoende afwisseling en uitdaging. Naast de vele pistes kan men er ook heerlijk eten en natuurlijk de Après Ski (alleen dit seizoen even niet!) en nog veel meer.

SkiWelt Tour

Deze tour heeft twee varianten, namelijk één met de wijzers van de klok mee en één tegen de wijzers van de klok. De route met de wijzers van de klok mee is groen gemarkeerd en tegen de klok in is oranje. Men kan in elke plaats in SkiWelt de route oppakken en verlaten, of zelf uitbreiden met bijvoorbeeld een extra afdaling.

De oranje route is een 90 kilometer lange route en je gebruikt 37 liften, de groene route is met 80 kilometer iets korter en wordt ontsloten door 33 liften. Met 21 afdalingen kan je overal opstappen behalve in Kelchsau (is een apart klein skigebied die komend seizoen helaas is gesloten).

Geschikt voor bijna iedereen

Het aantal kilometers is voor een goede wintersporter goed te doen, er zijn ook rode pistes in deze routes, dus is deze niet voor iedereen geschikt. Minder gevorderden kunnen de tour in meerdere dagen skiën.

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×