De stad Wenen, Prater, Schönbrunn en meer

Schönbrunn Wenen

De stad Wenen, Prater, Schönbrunn en meer

15 jaar geleden was ik al eens met manlief in Wenen geweest. Prachtige stad. Nu de kinderen iets groter zijn leek het mij leuk er met hun ook eens een paar nachtjes naar toe te gaan, niet te lang hoor.. want “the mountains are calling”.

In 2020 was alles met Corona nog aardig vers en hebben we besloten Wenen te skippen maar dit jaar (2021) besloten we er gewoon voor te gaan. Ik had een betaalbaar hotel gevonden, down town mét parkeer garage. Voor wie niet veel meer nodig heeft als een schone kamer met badkamer en een bed, een eenvoudig ontbijt zit je prima bij Meininger hotels. Het is een beetje een hostel achtige keten. Alles wel netjes en modern. Je vindt er vooral gezinnen met baby’s, met pubers en jongeren. Wij hadden een kamer met 3 stapelbedden en voor 7,90 extra pp een ontbijt waarbij we ook nog kinderkorting kregen.

Wenen in hotel met stapelbed

Voor de auto betaalde we 20 euro per nacht wat wij ook goed betaalbaar vonden, wel van te voren reserveren want plaats is beperkt.

De eerste avond pakten we de metro en gingen naar Prater. Een hele belevenis voor de kinderen, de vorige keer in Kopenhagen waren ze te jong het zich te herinneren maar nu niet meer. Slechts 3 haltes hoefden we te nemen van het metro station en het was een goede 5 minuten lopen. Allemaal goed te doen met kinderen. Op het Prater terrein zijn vele restaurants en biergartens en begonnen we onze vakantie met een échte Weense Wienerschnitzel. Yes !!! De vakantie is begonnen…

Moe en te laat maar na een goede start van de vakantie vielen we ons bed in.

De eerste dag moesten we wel meteen de testen regelen. In het Hotel kon je pcr tests krijgen die je online voor de camera van je telefoon kon doen en dan 50 meter verderop kon inleveren, echter dat lukte niet. Later bleek (let op gouden tip) dat Chrome ( Google internet) niet “spreekt” met de overheidssite.

In Wenen zijn echter meerdere teststraten waar je zo gratis naar toe kan voor een antigeen test. Deze tests zijn 48 uur geldig. Er zijn geen wachttijden en na 15 minuten wachtten krijg je een printje mee en een sms berichtje waarmee je de uitslag ook digitaal op je telefoon kan opslaan. Er wordt zeer actief naar gevraagd in Wenen dus zorg ook dat je ze bij de hand hebt.

We hebben deze dag het natuur historisch museum bezocht. Wij noemen dit het Naturalis van Oostenrijk, een prachtig museum in een prachtig gebouw. Het was er wel warm. Bovenin heb je een restaurantje zitten waar wij heerlijke gebakjes en ijsjes hebben gegeten. Wij hebben hiervoor bovengronds gereisd zodat we direct de mooie binnenstad konden zien. De hop on, hop off bussen rijden maar tot 16:30 dus de terugweg lukte niet op deze manier.

Prater Wenen

Uiteraard wilden we ook Prater overdag zien en zijn we terug gegaan voor het aloude “Prater Riesenrad” . Het uitzicht over de stad is natuurlijk super maar de kinderen keken vooral naar alle attracties waar ze nog in wilde.

Schönbrunn aan de voorkant Wenen

De volgende dag stond in het teken van Schönbrunn. Immens groot. Er zijn diverse tickets te verkrijgen en mocht je een combi ticket willen dan raad ik aan op de site imperialtickets te kijken. Echter is mijn ervaring dat je minder kan doen dan je denkt tenzij je er meerdere dagen voor uit trekt.

Wenen Schönbrunn grote feestzaal

Gezien wij met kinderen waren was de “tiergarten” ook een must.. daar kan je zo een aparte dag aanbesteden eigenlijk. Dit slokte bij ons dus ook al een halve dag op. Maar zeker wel de moeite waard. Het is een prachtige dierentuin.

Wij hebben de grote tour door het Paleis gedaan , Sachertörte gegeten op het terras met uitzicht op het Schloss.. en dus de dierentuin. Om 18 uur hebben we bovenaan in de dierentuin bij de Tirolergarten heerlijk gegeten en zijn toen via de Gloriette en de tuin terug gewandeld terwijl er natuurlijk nog wat foto momentjes passeerden. Toen was het alweer 20 uur en tijd om door te gaan….

Wenen Schönnbrunn

Opvallend was de rust, het was in Schönbrunn maar eigenlijk in heel Wenen veel rustiger dan bijvoorbeeld 15 jaar geleden. Al met al geweldige dagen in het zon overgoten en warme Wenen, maar nu lekker naar de bergen toe. Ik hoor ze roepen 😉

Groetjes Helen

Wenen Schönbrunn vanaf de Neptunus Fontein

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...