De Timmelsjoch wordt ook sneeuwvrij gemaakt

De Timmelsjoch wordt ook sneeuwvrij gemaakt

Timmelsjoch

De Timmelsjoch wordt ook sneeuwvrij gemaakt. Gisteren hadden we nog een bericht over de Grossglockner Hochalpenstrasse die vandaag opengaat. Maar ook op de Timmelsjoch zit men niet stil. Ook daar moet sneeuw geruimd worden (zie onderstaande video)

De Timmelsjoch is een 2.509 meter hoge bergpas. Tevens is het de hoogste grensovergang van Oostenrijk. Het ligt op de grens tussen Noord en Zuid Tirol. Om precies te zijn is het de verbinding tussen Sölden en St Leonard in Passeier.

Timmelsjoch

De Timmelsjoch is doorgaands geopend van juni tot half oktober en dan ook nog eens tussen 7.00 en 20.00 uur. Let wel op de weg is alleen te berijden voor auto?s of (motor)fiets dit vanwege de enorme stijgingspercentages.

Maar de sneeuwopruimingswerkzaamheden zijn van start gegaan. Onderstaande video hebben we vanaf de facebook pagina van Timmelsjoch geplukt. Altijd leuk om te zien toch?.

Timmelsjoch Kaart

Timmelsjoch Timmelsjoch

Alpen Reizen

(Visited 532 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

4 reacties

  1. M.Lyssens schreef:

    Ongelofelijke bergen! Prachtig gebied!! Vanuit Imst via Timmelsjoch naar Merano en dan vie Resia pas terug over Landeck naar Imst! dan heb je er een “diamanten deg” opzitten! Al meer dan 40 jaar vakantie in die streek en nog niet uitgekeken! TOP!

  2. Maurits hoogendoorn schreef:

    ja zeker vorig jaar/zomer ben ik ook in die streek op vakantie geweest op een camping daar.
    de timmelsjoch zijn we toen niet overheen gereden ivm met een aanhanger toen over de resschenpass gereden ook een hele mooie weg om te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.