Met de trein naar Oostenrijk

Skitrein Alpen
©nl.inrerrail.eu

Terwijl er nog een hoop mensen zijn die met de auto naar de sneeuw gaan zijn er ook alternatieven. Zo kan men gaan vliegen of met de trein. Zeker als je op wintersport gaat tijdens de schoolvakanties is de auto een hoop gestress, zeker door de files rond München en op de Fernpass als je naar Oostenrijk gaat.

De snelste en duurste optie is vliegen, binnen een paar uur ben je op je bestemming. De auto is voor velen de beste optie, maar kan vermoeiend zijn. De trein is redelijk goedkoop geen last van files en je komt uitgerust op je bestemming. Klein nadeel is net als bij vliegen bagage daar moet je om denken.

Kosten

Een reis per trein richting Oostenrijk verschilt per aanbieder, boek je een reis via NS International zal een enkeltje ongeveer €81,40 p/p gaan kosten. Dit is inclusief een nachttrein, en na een aantal uren kom je aan op je bestemming.

De kosten van de trein in dit geval naar een bestemming in Oostenrijk ligt aan de volgende factoren:

  • Vanaf welk station in Nederland
  • De bestemming
  • Via welke vervoerder
  • Lig- of zitplaatsen
  • Periode

Ook zijn er al jaren speciale treinreizen, de bekendsten zijn de Skitrein en de Alpen Express. De exploitatie van de Skitrein is al een paar jaar gestopt, de Alpen Express bestaat nog steeds.

Skitrein
Skitrein 's avonds © Michel Roelfsema

Aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders om met de trein naar de alpen te kunnen gaan, NS International en de Deutsche Bahn (DB) bieden treinreizen aan richting de Oostenrijkse Alpen. Maar er zijn er meer die veelal vanuit Nederland reizen, de aanbieders zijn:

  • Alpen Express Oostenrijk
  • Krokus Express
  • Schnee Express
  • Nightjet München/Innsbruck
  • Reguliere treinreizen

De Alpen Express Oostenrijk is nog de enige rechtstreekse trein verbinding tussen Nederland en Oostenrijk. Deze trein heeft rijtuigen met lig- en slaapcabines. Het is een nachttrein dit houdt in dat je in de avond vertrekt vanuit Nederland, en je komt in de ochtend aan.
Meer informatie: hier

De Krokus Express is net als de Alpen Express Oostenrijk een rechtstreekse treinverbinding maar zonder ligcabines. Het is ook geen nachttrein, vertrek is vroeg in de ochtend en afhankelijk van de bestemming kom je ’s avonds laat aan.
Meer informatie: hier

De Duitse Alpen Express heeft de Schnee Express, deze trein heeft opstapplekken in Düsseldorf, Münster, Osnabrück, Bremen en Keulen. Het is net als de Alpen Express een nachttrein.
Meer informatie: hier

Vanuit Nederland vertrekt dagelijks een nachttrein, de Nightjet gaat via Düsseldorf via München en Innsbruck. Je komt vroeg aan in Oostenrijk en vertrekt in de avond richting Nederland.
Meer informatie: hier

Voor de rest blijven de reguliere reizen over, dit is te boeken via NS International of de Deutsche Bahn (DB), maar ook via een aantal Nederlandse touroperators kan men een  compleet verzorgde wintersportreizen met de trein boeken. Je boekt dan een accommodatie en een reis met de trein in één keer, eventueel met een skipas.

Transfer

Eenmaal op je bestemming moet er nog een transfer geregeld worden richting het gebied waar je verblijft, meestal gaat dit per gedeelde bus/minibus/taxi naar accommodatie vanaf het station. Deze transfers zijn alleen als retour te boeken, de prijzen voor een transfer zijn ook weer afhankelijk van de locatie.

Een transfer is o.a. via austriatransfers.at en holiday-shuttle.at te boeken.

Meer informatie over alle treinreizen ga naar Treinreiswinkel.nl, ook voor eventueel reizen naar de Franse of Italiaanse sneeuw.

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht