De winter is terug in Oostenrijk

Hinterglemm 12er kogel 3 okt 2019
In Hinterglemm vanaf de Zwölferkogel was goed te zien op welke hoogte de sneeuwgrens verbleef...

De winter is weer terug in Oostenrijk, gisteren viel op de bergtoppen sneeuw. Hoelang dit blijft liggen en of er  meer komt is te lezen in ons dagelijks weerbericht. Maar dat het mooie plaatjes oplevert is een ding dat zeker is en voor de mensen die last hebben van de wintersportkoorts is dit ook niet goed.

Maar vele toppen zijn weer wit en het is nog maar oktober, dit zegt natuurlijk niks over het verloop van de herfst en de winter. Maar voor de gletsjers is dit wel fantastisch. De hoeveelheid dat er nu ligt en eventueel de komende dagen of weken misschien gaat vallen is goed nieuws voor het Turner Ski openingsweekend. Maar dat is pas over 5 weken, eerst zien wat de komende weken gaat brengen.

Vooruitzicht onzeker

Jeroen melde al in het weerbericht dat het vanaf zondag de onzekerheid toeneemt, het Europeese model laat koudere opties zien terwijl de Amerikaanse (GFS) tegenhanger met warmere opties komt. Dit wordt vervolgt maar dat Oostenrijk storingsgevoelig blijft met geregeld neerslag en bewolking is een feit.

Oostenrijk in 24 uur

In 24 uur tijd veranderde het landschap van Oostenrijk, veel groene weides werden (tijdelijk) wit. Het staren naar de webcambeelden is weer begonnen, naast het staren is ook het aftellen begonnen. Verschillende gebieden zijn al geopend of nooit gesloten. Het is inmiddels oktober en dat betekent ook dat volgende maand meerdere gebieden open zullen gaan. Uiteraard is alles gerelateerd aan de hoeveelheid sneeuw en of het koud genoeg is voor kunstsneeuw,. Op de gletsjers van Sölden is men al druk bezig met kunstsneeuw, hier zal van 25 tot en met 27 oktober 2019 de opening van het wereldbeker skiën plaatsvinden.

Opening van de diverse gebieden zoals het nu bekend is kun je hier vinden.

Dag later op de webcam

Onderstaande beelden laten de situatie zien 24 uur later, de beelden komen van bergfex.com.

Kaunertaler Gletsjer Karlesjoch

Hintereisferner

Kitzsteinhorn

Pitztal

Weißsee

Winter Warm Up Weekend Sölden

In het weekend van 7, 8, 9 en 10 november 2019 is het weer de Turner Ski winter warm up weekend in Sölden. Vorig jaar waren allen de beide gletsjers geopend. Dit jaar hopen wij toch dat meer pistes geopend zijn, zeker omdat meerdere organisaties in dat weekend een opening houden. Het kan dan heel druk worden, meer sneeuw en meer pistes zou ideaal zijn. Ook in Sölden op de Rettenbachgletscher en de Tiefenbachgletscher heeft het gesneeuwd, sinds 13 september zijn delen van de Rettenbachgletscher geopend.

Ook op beide pistes heeft het gesneeuwd zoals te zien in onderstaande panoramafoto’s.

Sölden Rettenbachgletsjer 01-10-2019

Sölden Rettenbachgletsjer 01-10-2019


Sölden Rettenbachgletsjer 02-10-2019

Sölden Rettenbachgletsjer 02-10-2019


Sölden Rettenbachgletsjer 03-10-2019

Sölden Rettenbachgletsjer 03-10-2019


Sölden Tiefenbachgletsjer 01-10-2019

Sölden Tiefenbachgletsjer 01-10-2019


Sölden Tiefenbachgletsjer 02-10-2019

Sölden Tiefenbachgletsjer 02-10-2019


Sölden Tiefenbachgletsjer 03-10-2019

Sölden Tiefenbachgletsjer 03-10-2019

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...