De winter keert weer terug

De laatste dagen was het erg warm

De winter keert weer terug
Vandaag start de dag overwegend bewolkt en vooral op hoogte is het ronduit zacht. Tot zeker 2600 meter dooit het weer en op 1500 meter kan de temperatuur lokaal naar 10 graden stijgen. Nog één keer is het dus uitzonderlijk mild voor het jaargetijde. Uit de bewolking kan soms langs de Duitse grens ook wat lichte regen of motregen vallen. Vanmiddag wordt het overal droger en breekt vooral vanaf de hoofdkam in Vorarlberg en delen van Tirol de zon door. Elders blijft de bewolking overheersen. Maar niet getreurd, de winter keer snel weer terug, morgen al. Het wordt maximaal 3 tot 16 graden.


Vanavond raakt het volledig bewolkt en in de nacht volgt een slepend koufront. Het begint stevig te regenen en daarbij zakt de sneeuwgrens naar 1600 en aan het eind van de nacht naar 1000 meter.

Morgenochtend sneeuwt of regent het stevig door vanaf Vorarlberg naar Oberösterreich toe. Daarbij ligt de sneeuwgrens eerst nog rond de 1000 meter, maar gedurende de dag zakt deze naar 600 meter. In de middag wordt het nagenoeg droger dus de lagere dalen zullen net niet voldoende sneeuw vangen om weer mooi wit te worden. Echter boven zeker de 1000 meter valt op veel plaatsen 15 tot 25 centimeter sneeuw. De pistes worden weer beter en het landschap prachtig wit.

Morgenavond is het eerst tijdelijk droger maar langs de noordkant begint het opnieuw te sneeuwen. De winter keert weer helemaal terug. De sneeuwgrens ligt dan nagenoeg op bijna 0 meter dus de vlokken vallen tot in de dalen. In de nacht kan dan nog een beetje vallen, niet veel. Maar het is genoeg voor een mooi aangezicht.

Donderdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Zo nu en dan valt er een sneeuwbui langs de noordkant. Daarbij is het koud winterweer met temperaturen van wel -6 of -7 op 1500 meter hoogte. De sneeuwgrens ligt weer tot in de diepere dalen.

Voor Vrijdag worden de prognoses een stuk onzekerder. Vanuit het westen dringen nieuwe storingen op, eerst nog met sneeuw. Maar mogelijk volgt ook nieuwe zachtere oceaanlucht.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×