De winter komt even terug

Katschberg

Katschberg 5 april 2021

De winter komt even terug dit betekent niet dat het weer koud wordt met veel sneeuw, maar de komende dagen is het gevoel van lente even weg.

Van dit gevoel is vandaag niks te merken met maximum temperaturen tussen de 13 en 20 graden. Ten zuiden van de Alpen hoofdkam zal dichte bewolking ontstaan waaruit plaatselijk lichte regenen uit kan vallen. Aan de noordkant zal de zon zich vaker laten zien maar is er ook bewolking aanwezig. Er waait een stevige wind uit het zuiden met vooral in de föhn zones ten noorden van de hoofdkam en ten oosten van de Alpen. De temperatuur op een hoogte van 2000 meter is het tussen min 2 graden in de Lienzer Dolomieten en plus 6 graden op de Hochkönig, de sneeuwgrens ligt tussen de 1300 tot 1700 meter.

winterMorgen passeert een koufront met bewolking waaruit veel sneeuw en regen zal vallen, de sneeuwgrens ligt tussen de 400 tot 900 meter. Vooral in het noorden en opnieuw aan de rand van de Alpen zal een krachtige, koude noordwestenwind waaien. Ondanks het koufront kan de 20 graden in het oosten nog gehaald worden, terwijl het maar maximaal 10 graden in Vorarlberg wordt.

Verdere trend

Dinsdag mede door het koufront voelt het winters aan met een sneeuwgrens tussen de 300 tot 600 meter, uit de zware bewolking zal het herhaaldelijk gaan regenen of sneeuwen. Het zwaartepunt van de neerslag zal in de loop van de dag naar het zuidoosten en oosten verschuiven, terwijl het weer in het westen, weg van de hoofdkam, geleidelijk zal kalmeren. De wind zal matig tot krachtig zijn, langs de Tauern en aan de oostelijke rand van de Alpen gedeeltelijk stormachtig uit noordwest tot noord. Maximum zal liggen tussen de 1 tot 8 graden.

winter

Woensdag blijft het koud met een sneeuwgrens rond de 600 meter mede door een noordwestelijke stroming. Het is nog steeds wisselvallig met een afwisseling van zon en wolken, meeste zon richting het westen terwijl in het oosten een bui kan vallen. De maximale waarden liggen tussen de -1 en 9 graden.

Hoe het allemaal verder gaat verlopen morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht