De winter meldt zich weer

Pass Thurn Resterhohe opening 25 oktober 2014

De winter meldt zich weer. Na een aantal weken van herfst en zelfs een nazomer laat de winter zich weer even zien. De gletsjers en toppen krijgen er weer wat sneeuw bij.

Op de nationale feestdag begint de dag in het oosten met mist en in het westen overheerst de bewolking. Dit door een koufront die vanaf  het westen het land binnen rolt. Uit de bewolking kan het gaan regenen waarbij de sneeuwgrens in Vorarlberg zakt tot 1000 meter. In Tirol is er eerst nog een föhnwind en ook hier zal het uiteindelijk gaan regenen, tegen de avond zal ook in Karinthië de regen arriveren. De dag start met temperaturen tussen de 3 en 13 graden, dit stijgt naar maximaal 9 tot 20 graden. Op 2000 meter wordt het tussen de -2 graden in het westen en plus 8 graden richting het oosten.

Sneeuwval

Morgen regent het soms in de ochtend waarbij het in het westen van Stiermarken in de ochtend zware regen kan vallen. De sneeuwgrens daalt naar 800 tot 1200 meter, in het zuiden blijft dit steken tussen de 1300 en 2100 meter. In het westen zal rond het middaguur de regen afzwakken waarbij de zon zich kan laten zien, in het oostelijke deel van het land blijft het regenachtig. Maximum temperaturen liggen tussen de 10 en 16 graden

Woensdag wordt een overwegend droge dag met het nodige aan zon, zeker in het oosten van het land. In Vorarlberg en Tirol kunnen enkele regenbuien vallen dit alles met een zwakke wind. Maximum temperatuur ligt tussen de 10 en 16 graden.

Richting het weekend

Donderdag begint met bewolking en regen in het westen en noorden, deze zal zich tegen de middag verspreiden richting het oosten. Echter zal het in het zuiden en zuidoosten droog blijven en de zon schijnt af en toe. In de ochtend liggen de temperaturen tussen de -1 en plus 7 graden, dit stijgt tot een maximum tussen de 10 en 16 graden. Op vrijdag wordt het regenachtig alleen in het zuiden van Burgenland en van Graz tot Klagenfurt blijft het droog met zon. Maximum ligt tussen de 8 en 16 graden.

Sneeuwval

Temperaturen Kaprun op ca 1500 meter.

Hoe het in het weekend er uit zal gaan zien morgen meer. Grote vraag zet de winter in het hooggebergte door of…. de eerste tekenen zeggen dat het waarschijnlijk wat warmer gaat worden.

De groeten.

Reserve weerman Michel

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en deze komt volgende week binnen. Als alles meezit kunnen we volgende week (28 oktober 2020) online gaan met deze buffy’s. Voor een vriendenprijs van 6 euro per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten alles is inclusief. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Hoe de site zeker maar in de gaten.

Summit Travel banner 2020 1000x600Corona cashback garantie Summit Travel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iOS apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht