De winter is nog niet voorbij in Oostenrijk

Het is tijdelijk zachter maar de winter is nog niet voorbij in Oostenrijk

De winter is nog voorbij in Oostenrijk
De week begon in Oostenrijk nog koel met sneeuw en kou tot in de dalen. Maar sinds gisteren is het weer een stuk zachter. Zo steeg gisteren voor een buienfront uit de temperatuur tot 1700 meter naar ruim 10 graden! Dat terwijl het 48 uur terug nog bijna 20 graden kouder was op deze hoogte. Echter is het zachtere weer van tijdelijke aard. Want morgen mag april dan wel beginnen, de winter is nog niet voorbij in Oostenrijk.

Een stormdepressie met de kern boven het Kanaal zorgt voor stormachtig weer vandaag

Vandaag is het een stormachtige dag in Oostenrijk met vooral vanmiddag buien. Deze ochtend is het nog op de meeste plaatsen langere tijd droog. Toch staat er al een stormachtige wind op de bergtoppen, met windkracht 7 of 8 op de bergtoppen. Vanmiddag trekt een gebied met stevige regenbuien van west naar oost over het land. Tijdens buien is er kans op hagel of een klap onweer, ook zijn er windstoten van ruim 100 km/u in de bergen mogelijk. Tussen de buien door schijnt de zon en kan het weerbeeld tijdelijk wat vriendelijker ogen. De sneeuwgrens ligt vanmiddag rond de 1800 meter.

Morgen zien we de zon wat vaker dan vandaag. Maar ook nu trekken er enkele buien over het land. Deze buien zijn minder pittig dan vandaag en ook staat er veel minder wind. Gedurende de dag zakt de sneeuwgrens van 1600 naar 1200 meter als koudere lucht binnenstroomt. In de dalen wordt het maximaal 7 tot 14 graden. Morgenavond volgt een fel koufront waarna de sneeuwgrens nog wat verder zakt.

Zondag trekt een koufront over

Zondag wordt het duidelijk dat de winter absoluut nog niet voorbij is. In de nacht trekt een koufront over en ook overdag is het bewolkt met vooral aan de noordkant aanhoudende sneeuwval. De sneeuwgrens pendelt tussen de 600 en 900 meter, en zakt tegen de avond nog naar 500 meter. Bij voldoende stuwing kan er met gemak nog 10 tot 25 centimeter sneeuw langs de noordkant vallen.

Er wordt nog aardig wat sneeuw verwacht tot na het weekend!

Ook de nieuwe week begint nog koud. Op maandag kan er nog een sneeuwbui vallen, maar vanaf dinsdag wordt het vaker droog. De dagen daarna zijn nog wat onzeker, mogelijk blijft de kou nog langere tijd in de buurt van Oostenrijk. Kortom de winter is nog niet voorbij.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...