Morgen is de winter weer even terug

Morgen kunnen we weer dit soort plaatjes verwachten vanuit Oostenrijk

Morgen is de winter weer even terug
De winter keert morgen weer eventjes terug in Oostenrijk. In sommige gebieden zullen er morgen weer plaatjes geschoten kunnen worden zoals hierboven.

Vanmorgen is het op wat regen in Vorarlberg en Salzburg na overal lange tijd droog. De bewolking overheerst wel op veel plaatsen en de lucht kan soms wat grillig ogen. Vanmiddag is het overal zwaar bewolkt en vanuit Zwitserland volgt neerslag. Tegen het eind van de middag kan het stevig doorregenen langs de gehele noordkant, opnieuw blijft het droger in Karinthië. Voor de regen uit wordt het maximaal 12 tot 15 graden. Tijdens de regen ligt het kwik veelal onder de 10 graden, de sneeuwgrens ligt daarbij rond de 2300 meter.


Vanavond volgt vanuit het noordwesten een koufront. Daarbij zakt vooral komende nacht de sneeuwgrens geleidelijk naar dal niveau. Zo sneeuwt het vannacht al tot in de dalen van Vorarlberg en Tirol.

Klik op de afbeelding om de animatie te laten lopen

Morgenochtend sneeuwt het stevig langs de gehele noordkant. De sneeuwgrens is daarbij gedaald tot in de lagere dalen. Dus ook het Inntal en Rheintal worden wit. Ook aan de zuidkant valt stevige neerslag waarbij de sneeuwgrens steeds vaker zakt naar 700 tot 500 meter. Morgenmiddag wordt het uiteindelijk geleidelijk droger, al blijven er in een nordstau sneeuwbuien vallen. Deze nordstau houdt tot zondag aan.

Maar vooralsnog worden er geen grote sneeuwhoeveelheden verwacht, al kan er op enkele plaatsen toch nog 20 tot 30 centimeter sneeuw vallen. Bovendien is het april en is de vraag hoe gemakkelijk overal de sneeuw blijft liggen.

Zondagochtend hebben we nog te maken met een laatste sneeuwbui langs de noordkant. Maar al snel wordt het ook hier droog. Uiteindelijk volgt een vriendelijke middag met steeds meer ruimte voor de zon. Daarmee komt een voorlopig einde aan de terugkeer van de winter, na het weekend wordt het zelfs warmer met mogelijk veel ruimte voor de zon.

Jeroen Elferink – Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Logo Golfclub Nationalpark Hohe Tauern aug 2019

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht