De Wintercamping koud? Hoe kom je daar nu bij!

CampingWelt Brixen im thale

De Wintercamping koud? Hoe kom je daar nu bij! Brixen im Thale

Al jaren kom ik mensen tegen die een beetje raar tegen me aankijken dat ik op een wintercamping sta. Ik behoorde zeker ook tot die groep. Na jaren gebivakkeerd te hebben in mooie hotels, luxe appartementen had ik de luxe om steeds wekelijks terug te keren in een appartement in Brixen im Thale waar mijn ouders jaarlijks aan het overwinteren waren. Ik kwam soms wel eens op de camping, puur om te kijken hoe men dat toch deed “dat kamperen” Ik zag de campinggasten al gaan, handdoekje om en dan naar de douche, wat een armoede!!!!! En dan naar de wc gaan of gaan lopen naar het toilet of in je eigen wc je behoefte doen. Hoe moet dat in de nacht? In de ochtend weer alles schoonmaken? Je had er al een halve dagtaak op zitten en je komt daar toch om te skiën? Maar zo is het dus niet!

Nee dat was niets voor mij maar?

Toen kwam er het moment dat ik niet meer naar dat mooie appartement kon gaan. Kwamen opeens al mijn korte tripjes skiën enorm in gevaar. Iedere keer een appartement huren dat gaat in de papieren lopen. Ik dacht terug aan het moment dat ik op de camping was geweest. Zouden al die Hollanders die er staan gek zijn, nee dat ook weer niet. Destijds had ik een mooi appartement gehuurd voor aardig wat geld en dat gaf ook te denken dus….. de stoute schoenen aan gedaan en op de camping gaan kijken of er wat te koop stond. Er stonden enkele caravans te koop en heb daar contact mee gezocht. Tevens een mooie deal kunnen maken, en onderdeel was eerst een week proef kamperen om te bekijken hoe dat zou bevallen.

Na deze week kamperen op een wintercamping ben ik 180 graden gedraaid sterker nog dit had ik jaren eerder moeten doen.

CampingWelt Brixen im Thale Sneeuwdump

Wat is dat fantastisch. De camping beschikt ook nog eens over een kleine skipiste waarbij je aansluiting hebt met het hele gebied van Skiwelt (280 km) maar ook is er aansluiting met het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg. Andere plus punten zijn:

  • Nooit meer iets te hoeven boeken
  • Je kan er heen wanneer je wilt
  • Lange weekendjes skiën zijn dan heel dichtbij
  • Heel veel kunnen skiën
  • Als bonus bij een jaarplaats kun je er in de zomer ook naar toe en kun je zien waar je zoal geskied hebt
  • Ook heb je Zweiwohnsitz en dat is ook wel handig.

En de vraag over “kou” dat is echt een fabel. De caravans zijn zo goed geïsoleerd en de caravan is ook zo warm. Koud heb je het er nooit, sterker nog je loopt gewoon in een polo binnen en bij lekker weer buiten is lopen in een polo of t-shirt geen uitzondering. Zeker vanaf februari heb je dit al bij een lekker zonnetje. Tegenwoordig zie je de meeste luxueuze aanbouwtenten of echte hutten en dat maakt het ook helemaal af.

Al met al dit had ik dus jaren eerder moeten doen (zie ook het artikel in de telegraaf)

CampingWelt Brixen im Thale

Een mooie 360-graden-cam-foto van de camping kun je HIER bekijken. In Itter en Westendorf zijn overigens ook wintercampings maar die liggen niet zo mooi aan de piste. In heel Oostenrijk zijn wintercampings. Wij zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen en ook op welke camping. Mocht je ook een bericht willen maken over jouw camping en hoe het daar is. Stuur een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Overigens komen er 2 pistes uit bij de Camping. Hieronder een video die langs een hele stille piste gaat en natuurlijk bij de camping uitkomt (via de Kandlerafdaling kom je dan op de Götschenabfahrt)

Maar ga je de Kandlerafdaling af richting Brixen im Thale dan kun je ook heel makkelijk skiën naar de camping. Deze video staat in een apart bericht. Klik maar HIER.

Maar hoe ski je dan vanaf de camping naar het gondelstation van Brixen im Thale. Kijk maar hieronder en je weet alles.

Van Beeck tenten

Superskicard

© superskicard.com

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht