De Zillertal Arena: dit staat je aankomende winter te wachten

Wald Königsleiten

Copyright TVB Wald Königsleiten

De Zillertal Arena: dit staat je aankomende winter te wachten

3 december 2022, stipt 8:30u. In Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml zetten de liften zich langzaam in beweging. De zomer en herfst hebben lang genoeg geduurd. In de Zillertal Arena start het winterseizoen.

Het grootste skigebied in het Zillertal staat garant voor een fantastische vakantie in de sneeuw. Het gebied reikt tot 2.500m hoogte, garandeert 100% sneeuw en biedt maar liefst 150 kilometer aan pistes. Een wintersportparadijs.

Champions league op de piste

Wie optimaal van de Zillertal Arena wil genieten, registreert zich voor de Arena Champions Challenge: laat jezelf vastleggen op film op een van de 5 SkiMovie routes. Check je snelheid op een van de 4 Speed Check Routes. En ski langs alle 6 de Photopoints. Wie 6 van de 14 checkpoints passeert, ontvangt gratis een persoonlijk fotoalbum.

Wald Königsleiten

Copyright TVB Wald Königsleiten

Rustpunt op mooie skidagen

Sta je inmiddels te trillen in je skischoenen van vermoeidheid? Dan biedt de Zillertal Arena meer dan 31 knusse hutten en bergrestaurants om je bovenbenen even te ontzien. Tiroolse gastvrijheid, de geur van knoedels en kaiserschmarrn en misschien een koud pintje of een heiße Schokolade mit Sahne? Dat gaat je weer op de ski’s helpen. Rosi’s Schnitzelhütte in Gerlosberg, Fußalm in Gerlos, Duxer Stadl in Hochkrimml en Gipfeltreffen in Königsleiten, om er maar eens een paar te noemen, zijn heerlijk om neer te strijken voor de nodige ontspanning.

Skiën in het licht van de maan

Op 9 januari, 7 februari, 7 maart en 6 april is het volle maan. Daar maken ze in Königsleiten een extra speciaal feestje van. Om 16:30u met de Dorfbahn omhoog voor een zonsondergang met DJ en aperitief op het terras van restaurant Gipfeltreffen. Gevolgd door een fantastisch diner. Daarna een rit omhoog naar het bergtopkruis om vervolgens bij maanlicht af te dalen op de ski’s. Wat een gave ervaring!

Koning van de Arena

Op 15 april wordt voor de tweede keer een ‘Arena Köning’ gekroond. Voordat de pistes openen, begeven de deelnemers zich naar de Königsleitenspitze om vervolgens zo snel mogelijk naar het centrum van Königsleiten af te dalen. Maar liefst 3800 meter naar beneden. De snelste man en vrouw gaan er met de titel vandoor en dit jaar is er voor het eerst ook een teamranglijst!

Wald Königsleiten

Copyright TVB Wald Königsleiten

Tot slot een video waarin we de gehele Zillertal Arena aan het skiën waren.

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht