De zomer gaat gewoon door deze week!

Zonsondergang Neusiedlersee

Zonsondergang Neusiedlersee

De zomer gaat gewoon door deze week!

Dinsdag wordt het weer een zomerse dag. De zon zal ook deze dag weer in Oostenrijk schijnen. Mist- en mistvelden zullen alleen maar in de ochtend lokaal zichtbaar zijn.  Wel kan het in het in de omgeving van de Inn langer mistig blijven. In de namiddag vormen zich grotere cumuluswolken boven de bergen. In de avond kan dat resulteren in wat buien in wellicht Vorarlberg en Tirol.

De wind komt meestal vanuit oost tot zuidoost. Richting Wels en Wenen is de wind wat krachtiger. Een matige noordenwind waait over de bergen in het westen. De temperaturen lopen op van 24 tot 31 graden. Het wordt het warmst in de Donau-regio en in Noord-Burgenland. Op een hoogte van 2000 meter is het in de middag 14 tot 18 graden.

Woensdag, wordt het weer zomers warm, niet heel standvastig. Een bui kan zich ook vormen deze dag. Buien kunnen vallen van de Arlberg richting Waldviertel en het Mariazellerland. Ook in Oost-Tirol en Karinthië kunnen we  regenbuien en onweer verwachten. Aan de noordkant van de Alpen draait de wind naar het westen en is, afgezien van onweersbuien, matig. In het oosten staat soms een stevige zuidenwind. De temperaturen lopen op van 22 tot 31 graden, de 31 graden kan worden gemeten in Niederösterreich, Wenen en Noord-Burgenland. Op 2000 meter wordt het 12 tot 15 graden.

Hoe gaat het verder?

Op donderdag wordt het zo’n 5 graden koeler en op vrijdag keert de zon weer terug. Zaterdag zien we zeker ook weer de zon voorbij komen maar hoe het weekend gaat uitpakken daar kunnen we wellicht morgen weer iets over roepen.

Tot slot nog even ons eigen weerstation. Dit weerstation staat in Brixen im Thale op 804 meter hoog. Daar zie je niet alleen de temperatuur op maar er is meer te zien, Luchtvochtigheid, luchtdruk, windsnelheid, windrichting, neerslag in m, zonnekracht.

Onderstaande foto’s kun je heel gemakkelijk oproepen. Hieronder 14 september 2020. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een week- of maandoverzicht. Neem HIER maar eens een kijkje. Druk bovenin het rechtserscherm maar op “EVOLUTION” en je zult de cijfers zien.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk temp vochtigheid

Weerstation FANtastisch Oostenrijk regen en zon

Weerstation FANtastisch Oostenrijk UV Index

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Ski Outlet Logo

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht