De zomer is terug in Oostenrijk

Brixen im Thale, Zwembad, duikplank, badesee

De zomer is terug in Oostenrijk

Na dagen van regen met overstromingen tot gevolg is gelukkig de zomer terug in Oostenrijk, maar kans op regen blijft aanwezig.

De getroffen gebieden kunnen adem halen, er komen geen grote hoeveelheden water meer uit de hemel, toch begint het vandaag niet droog. In het noorden overheerst aanvankelijk de bewolking waaruit het kan gaan regenen. Elders zal het de gehele dag zonnig zijn. In de namiddag nemen de buien in het noorden af en neemt de kans op enkele buien en onweersbuien in Karinthië en Steiermarken juist toe. Met een wind uit het noordwesten tot noord stijgt de maximumtemperaturen naar 20 tot 28 graden, lokaal in het zuiden kan de 30 graden nog aangetikt worden. Op 2000 meter ligt het maximum tussen de 7 en 15 graden.

Zomer

Maximum temperatuur dinsdag 18 uur

Morgen dankzij een hogedrukgebied is het zonnig en stabiel maar in het oosten trekken er wat wolkenvelden voorbij. Ondanks dat blijft het overal droog. Er waait een lichte tot matige wind uit het noordwesten tot noorden waardoor de temperatuur stijgt naar 20 tot 30 graden. Op 2000 meter is het iets warmer dan de dag ervoor met een maximum tussen de 10 en 16 graden.

Zomer

Maximum temperatuur woensdag 18 uur

Verdere trend

Donderdag een mix van zon en enkele voorbij drijvende wolken waaruit in de middag met name in Tirol en Opper-Karinthië een enkele regen- of onweersbui kan vallen. Maximum tussen de 22 en 30 graden.

zomerVrijdag weer droog en zonnig met kans op enkele regen- of onweersbui in de bergen. Er staat vrij weinig wind met een maximum tussen de 24 en 30 graden.

Hoe het verder verloopt morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Cityhouse Flipside Groot Banner

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht