De zon blijft maar schijnen!

Brixen im Thale gistermiddag, ondanks dat het in de schaduw nog -7 graden was, voelde het lenteachtig aan in het zonnetje

De zon blijft maar schijnen!

We hebben goed nieuws voor de zonaanbidders onder ons! Want voorlopig blijft het zonnetje volop schijnen in Oostenrijk. Wel zullen de weekenddagen een tikkeltje minder fraai verlopen, maar vanaf maandag is de lucht overal weer strak blauw. Ook draait na het weekend de wind naar het zuiden en volgt zachtere lucht. Het gaat een beetje lenteachtig worden.

Vanmorgen start de dag opnieuw koud en helder. Ook deze ochtend hebben we te maken met matige tot strenge vorst in de dalen. Maar als de zon eenmaal opkomt, of achter de bergen tevoorschijn komt, stijgt het kwik in de dalen snel richting nul. Boven de 800 meter blijft het de hele dag in de schaduw vriezen, op 1500 meter ligt het kwik vanmiddag rond de -5 graden. Daarmee is het al iets milder dan de laatste dagen. De gehele dag blijft de zon schijnen en is het perfect wintersportweer. Komende avond en nacht is het opnieuw helder en koelt het hard af, ook nu weer vriest het stevig in de dalen.


Morgen start de dag opnieuw strak blauw. Maar vanuit het het noordwesten komen restanten van een storing voorzichtig dichterbij. Na een strak blauwe ochtend trekken er in de middag enkele dunne sluierwolken over. Maar de zon schijnt hier ongehinderd doorheen. Wel is het duidelijk milder aan het worden, op 1500 meter vriest het tijdens de middag nog maar -3 graden. Ook stijgt de vorstgrens overdag naar 1100 meter.

In de nacht naar zaterdag trekken resten van een storing over. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af, het blijft overal nagenoeg droog. Maar door de bewolking koelt het in de dalen niet meer zo hard af, strenge vorst is nergens meer mogelijk.

Storingen liggen in de buurt dit weekend

Zaterdag wisselen wolkenvelden en brede opklaringen met zon elkaar af. Vooral tijdens de middag breekt in Vorarlberg en Tirol de zon goed door. In andere deelstaten is de bewolking soms wat hardnekkiger. Zondag schijnt in Vorarlberg en Tirol de zon weer volop bij mildere temperaturen. Maar in het oosten is de bewolking dik genoeg voor een sneeuwbui. Hierbij ligt de sneeuwgrens rond de 1000 meter.

Vanaf maandag neemt een nieuw hogedrukgebied het over. De wind draait naar het zuiden en voert veel warmere lucht aan. Op 1500 meter stijgt de temperatuur verder naar 5 graden op maandag en zelfs 9 op dinsdag. Met veel zon en een zwakke föhn werking zou het in de diepere dalen zomaar 10 tot 15 graden boven nul kunnen worden. Kortom de eerste tekenen van de lente worden zichtbaar.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×