De Zwölferkogel Hinterglemm meer dan een berg

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

Zwölferkogel, de Zwölferkogel in Hinterglemm ligt op een berg met schitterende uitzichten op de top maar er zijn ook heerlijke pistes. Maar dit is ook de berg met de enige permanente racepiste en waar dit seizoen de nieuwe 12er kogel de wintersporters snel en comfortabel de berg op brengt.

Het is ook de berg waarop in 2015 de Wereldbeker wedstrijden plaatsvonden en toen (elders) twee wereldbekerwedstrijden werden geannuleerd was het deze berg die de positie overnam. Op zondag 9 december 2018 was de slalom in Val d’Isere gecanceld en in oktober werd de reuzenslalom in Sölden afgezegd. Beide keren was dit te danken aan de weersomstandigheden.

Men was klaar voor het grote werk maar helaas het WK 2023 ging aan de neus van Saalbach hinterglemm voorbij en nu gaat men vol voor het WK 2025 die ook op deze berg gehouden wordt. Om dit binnen te halen wordt er een hoop geïnvesteerd. Een voorbeeld is de nieuwe 12er kogel die de oude Zwölferkogel vervangt. De nieuwe 12er kogel werd op 14 december 2019 feestelijk geopend maar was al eerder open.

De Zwölferkogel is een belangrijke berg, de huisberg voor Hinterglemm en wat is mooier om deze berg te eren met een mooi document.

 

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Turner Banner

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht