De Zwölferkogel Hinterglemm meer dan een berg

Zwölferkogel Saalbach Hinterglemm

De Zwölferkogel Hinterglemm meer dan een berg.

De Zwölferkogel in Hinterglemm ligt op een berg met schitterende uitzichten op de top maar er zijn ook heerlijke pistes. Maar dit is ook de berg met de enige permanente racepiste en waar dit seizoen de nieuwe 12er kogel de wintersporters snel en comfortabel de berg op brengt.

Het is ook de berg waarop in 2015 de Wereldbeker wedstrijden plaatsvonden en toen (elders) twee wereldbekerwedstrijden werden geannuleerd was het deze berg die de positie overnam. Op zondag 9 december 2018 was de slalom in Val d’Isere gecanceld en in oktober werd de reuzenslalom in Sölden afgezegd. Beide keren was dit te danken aan de weersomstandigheden.

Men was klaar voor het grote werk maar helaas het WK 2023 ging aan de neus van Saalbach hinterglemm voorbij en nu gaat men vol voor het WK 2025 die ook op deze berg gehouden wordt. Om dit binnen te halen wordt er een hoop geïnvesteerd. Een voorbeeld is de nieuwe 12er kogel die de oude Zwölferkogel vervangt. De nieuwe 12er kogel werd op 14 december 2019 feestelijk geopend maar was al eerder open.

De Zwölferkogel is een belangrijke berg, de huisberg voor Hinterglemm en wat is mooier om deze berg te eren met een mooi document.

 

Turner Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...