Ook deze week nog geen zomerweer

Besneeuwde bergtoppen, kale bomen en veel wolken. Het is typerend voor deze meimaand

Ook deze week nog geen zomerweer
Het ontbreekt deze meimaand nog aan echt mooi of stabiel zomerweer in Oostenrijk. Zo hebben we wel een paar mooiere dagen gehad met temperaturen boven de 20 graden. Echter voeren de buien en koelere dagen de boventoon. Hierdoor zijn de bomen zoals hierboven in Brixen halverwege mei nog steeds kaal. Ook deze week kunnen we nog geen stabiel zomerweer verwachten.

Vanmorgen is het droog en bewolkt in grote delen van Oostenrijk, maar niet voor de zuidkant. Zo regent het deze ochtend flink door in Karinthië en Stiermarken. Dit regengebied trekt in de loop van de dag ook richting het noorden. Het gaat dus ook regenen in Tirol en het Salzburgerland. Voor de regen uit kan de temperatuur nog oplopen naar 18 graden, tijdens regen is het veelal 10 graden.

Morgenochtend trekt de regen weg en is het lange tijd droog. Daarbij breekt geregeld de zon door en stijgt het kwik vrij vlot naar 15 tot 19 graden. Echter ontstaan stapelwolken en ontstaan in het westen enkele buien.

Dinsdag draait de wind naar het noorden en de gehele dag vallen stevige regenbuien langs de Oostenrijkse noordkant. Ook stroomt koelere lucht binnen en zakt de sneeuwgrens gedurende de dag van 2200 naar 1700 meter. De maxima liggen net boven de 10 graden. Ook woensdag blijft het bewolkt en kletsnat. Nog altijd geen zomerweer dus.


Vanaf donderdag wordt het allemaal iets stabieler als een hogedrukgebied het langzaam overneemt, maar ook nu geen warm zomerweer. Misschien liggen de kansen op warmer zomerweer vanaf komend weekend wel iets hoger. Afwachten maar…

Jeroen Elferink-Ruijsch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×