Deze week meer sneeuw in aantocht

Kaprun Kitzsteinhorn Topfoto

Kaprun Kitzsteinhorn zoals we het graag zien.

Meer sneeuw in aantocht maar vergeet niet het is nog herfst. De nieuwe week zal koeler dan normaal verlopen met neerslag en sneeuw.

Vandaag zal in het oosten en zuidoosten de dag beginnen met wat bewolking, in het zuiden van Stiermarken en het zuiden van Burgenland kan er wat regen vallen. De zon zal in het westen en noorden vanaf het begin van de dag schijnen maar kans op mist is aanwezig. In de loop van de dag zal ook in het oosten en later ook in het zuidoosten de zon gaan overheersen. In de loop van de middag zullen vanuit het noordwesten hoge wolkenvelden binnentrekken. De temperaturen lopen op van 9 tot 16 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het tussen min 1 en plus 6 graden.

Dinsdag overwegend bewolkt en koel met kans op mist. Vanuit het noordwesten trekt het koufront het land binnen, aan de noordkant van de Alpen valt voor langere tijd regen en tussen de 1100 en 1400 meter sneeuw zal dit als sneeuw zijn. Het zal niet warmer worden dan 7 tot 15 graden, op 2000 meter ligt dit tussen de -3 en 0 graden.

sneeuwVerdere trend

Woensdag opnieuw veel bewolking met name ten noorden van de Alpenhoofdkam. De zon zal zich in het zuiden en oosten laten zien maar ook hier is het niet onbewolkt. De sneeuwgrens ligt tussen de 800 meter in het noorden en 1300 meter in het zuiden. Dit alles met een maximum tussen de 5 en 13 graden.

Op de donderdag zal de sneeuwgrens stijgen naar 1500 meter, deze lag aanvankelijk rond de 1000 meter. Het wordt een mix van wolken en zon met een maximum van 8 tot 14 graden.

De nieuwe week brengt een beetje winter en zeker voor de gletsjers is dit goed nieuws. Er kunnen enkele centimeter gaan vallen, hoeveel?, daarover morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht