Deze winter nieuwe rijverboden vrachtwagens

Inntalautobahn (foto: Jeroen Elferink)

Deze winter nieuwe rijverboden vrachtwagens. Vanaf aanstaande zaterdag gelden in Tirol nieuwe rijverboden voor het vrachtverkeer. Voor de vakantiegangers die van dezelfde wegen gebruik maken is dat positief nieuws. In principe is het dan toch echt wat rustiger op de weg en kans op files is dan een stuk kleiner.

De reden hiervoor is de weergerelateerde drukte die de afgelopen weken zijn toegenomen aldus de Rijkdienst voor vervoer. De komende vier zaterdagen tot 5 maart zullen deze rijverboden gelden voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton.

De rijverboden gelden voor de Inntalautobahn (A12) en de Brennerautobahn (A13) tussen 07.00 uur tot 15.00 uur. Vooral de A12 is bekend bij ons Nederlanders op weg naar bijvoorbeeld het SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. De rijverboden gelden voor alle ritten met een bestemming in of via Italië of in of via Duitsland, zo maakte de rijksdienst woensdag bekend. Het rijverbod voor vrachtwagens duurt van 07.00 uur tot 15.00 uur.

Uitzonderingen

Voor chauffeurs die kunnen aantonen dat ze hun hoofdverblijfplaats in Oostenrijk hebben of naar het hoofdkantoor van hun bedrijf daar is een uitzondering voor. Tot die tijd kan de chauffeur daar wachten totdat de reis weer voortgezet kan worden.  Alle andere vrachtwagens moeten geparkeerd worden voordat ze de grens met Oostenrijk oversteken. Ook geldt er een uitzondering voor vervoer van dieren, alle soorten hulpverleningsvoertuigen en lijndiensten, maar ook voor ritten naar gecombineerd weg/spoorgoederenvervoer. Ook goederen die naar luchthavens worden gebracht, mogen tijdens het rijverbod worden vervoerd.

Zij die geen uitzondering vormen moeten geparkeerd worden voordat ze de grens met Oostenrijk oversteken.

Voor de vakantiegangers die ook op deze dagen naar Oostenrijk gaan is dit positief nieuws omdat er minder verkeer van vrachtwagens onderweg is.

Bron: ORF

Summit Travel banner 2020 1000x600

Chaletnl-banner-900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 27 oktober 2019 hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×