Diep winters met morgen veel sneeuw

Diep winters, met morgen veel sneeuw

Gistermiddag scheen de zon nog heerlijk in Oostenrijk, in combinatie met temperaturen die lokaal opliepen naar de 20 graden was het genieten. Zo ook hierboven in het Brixental. Maar afgelopen avond maakte een koufront een einde aan een periode met toch wel vaak en veel mooi lenteweer. Deze ochtend wordt Oostenrijk wakker onder een tapijt met verse sneeuw!

Vanmorgen is de sneeuwval weggetrokken naar Slovenië en schijnt vooral aan de noordkant de zon even een aantal uren uitbundig. Het is wel koud en de wind maakt het guur, op 1500 meter vriest het daarbij zelfs 10 graden. In de middag volgt meer bewolking en uiteindelijk volgen enkele pittige winterse buien met sneeuw, hagel, graupel en soms onweer. Het kunnen pittige blizzard achtige buien zijn. Overigens zul je zien dat aan de zonkant het ondanks matige vorst het gras er midden op de dag er weer doorheen komt. De warmte zit aan de zonkant weer in de bergen en ook de zon zelf heeft veel kracht. Dit scenario 2 maand geleden had er dan ook heviger uitgezien.

Vanavond klonteren de buien uiteindelijk samen aan de noordkant terwijl het aan de zuidkant allemaal wel meevalt. In de nacht volgt uiteindelijk een klassieke nordstau met aanhoudende sneeuwval in de staulagen. Er kan nog eens 10 centimeter of meer erbij vallen tot in de laagste dalen. Daarbij stroomt nog koudere lucht binnen en woensdagochtend noteren we 12 graden vorst op 1500 meter hoogte.

Woensdagmiddag wordt het langzaam droger maar in de avond volgt een nieuw neerslaggebied vanuit Duitsland. Het betreft een gebied met opnieuw flinke sneeuwval. In Tirol en Salzburgerland is het opnieuw sneeuwrijk. In de nacht wordt het uiteindelijk droger.

Vanaf donderdag gaat het roer om, de winter verlaat Oostenrijk en de lente komt weer terug. Gelukkig maar. De kans op nieuwe sneeuw neemt natuurlijk af naarmate de zomer nadert.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht