Dieya (12 jaar) geëmigreerd naar Oostenrijk 1e schooldag!

Dieya (12 jaar) geëmigreerd naar Oostenrijk 1e schooldag!

1e schooldag Dieya

Jullie hebben al eerdere bijdrages gezien van Dieya die geëmigreerd is op jonge leeftijd (12 jaar) naar Oostenrijk (Karinthië) Sinds een paar weken zit ze daar op school …dus tijd voor een nieuwe blog.

“Hoi allemaal daar ben ik weer Dieya Selling. Nou het is een hele spannende periode voor me geweest. Ik ging dus maandag 14 september voor het eerst naar school toe….pffff

Op van de zenuwen natuurlijk:

  • wat trek ik aan?
  • hoe moet ik ze verstaan?
  • hoe zullen mijn klasgenootjes zijn?

Man man een hoofd vol. Daardoor niet geslapen en kreeg geen hap door me keel. Maar je moet toch naar school, thuisblijven is geen optie.

De school in Seeboden

Dus stoute schoenen aan en je vrolijke gezicht op en gaaaaaaaan….. en dat deed ik dus ook. Gelukkig gingen mijn ouders die 1e dag mee. Maar door het Corona gebeuren mochten ze niet mee met de rondleiding.

school in Seeboden Marcel Selling en familie

Maar uiteindelijk duurde de dag maar van 07:45 tot 09:30 uur voor kennismaken en opgave van schoolspullen die je zelf moet aanschaffen. Dus we mochten in de middag lekker gaan shoppen en ik kan zeggen…….we zijn geslaagd.

Dieya Geslaagd voor schoolspullen

Er is een winkel die je helpt met alles te pakken wat je nodig hebt, alles gaat met kleur en je hoeft dus niet zelf te kaften je hebt gewoon plastic hoesjes die eromheen gaan.

Schoolspullen Dieya

De 1e week bleef het spannend maar ik kan dit zeggen. Wat zijn de mensen lief hier, ze helpen je bij alles, iedereen is gelijk, iedereen groet elkaar. Kind naar kind maar ook kind naar volwassene. Gaat allemaal heel makkelijk en daardoor voel je je sneller welkom kan ik zeggen.

In de klas helpt iedereen me met dingen uitleggen en ik mag met de telefoon de translate gebruiken als het echt even te moeilijk wordt. Ik heb een hele lieve juf en meester, die me er ook echt doorheen trekken. Ik moet zeggen ben nu 2 weken verder en ik vind het eigenlijk wel erg leuk op school. De taal wordt me ook goed bijgebracht ik krijg 3 uur per week Duitse les met nog een Nederlands meisje en we moeten thuis ook Duits praten.

Nou ik heb huiswerk gekregen en dat mag ik op de computer maken maar eerst wilde ik nog even deze blog maken….

Dieya Op de computer

De groetjes en tot de volgende keer maar weer”

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht