Dieya (12 jaar) geëmigreerd van Nederland naar Oostenrijk

Dieya Selling

Dieya (12 jaar) geëmigreerd van Nederland naar Oostenrijk. We kregen van Dieya een ingezonden stukje toegezonden waarmee ze ons graag wil meenemen naar de verhuizing van Nederland naar Oostenrijk.

Ik ben Dieya Selling en ik ben 12 jaar. Graag wil ik jullie vertellen over ons avontuur. We hebben besloten om te gaan verhuizen naar…… Ja inderdaad naar Oostenrijk, Karinthië (Kärnten). We wonen hier nu vanaf augustus en er is een hele hoop te ontdekken en ik neem jullie graag mee op deze ontdekkingsreis. Maar waar Karinthië (Kärnten) ligt dat kun je hieronder zien.

Landkaart Oostenrijk

Om te beginnen hebben mijn ouders een mooi huisje gekocht recht tegenover de Goldeckbahn.

Huis Selling

Hier woont Dieya

Goldeckbahn

Hierboven kun je aan de overkant zien waar de Goldeckbahn loopt, je kan er in de zomer in de bergen lopen en zeker ook klimmen. Een leuke Tubingbahn heb ik ook al bezocht.

Goldeckbahn Tubingbahn

In de Winter kun je er ook skiën. Het skigebied daar ga ik komende winter naar kijken. Voor nu moeten jullie het doen met een panoramafoto.

Skigebied Goldeckbahn

In dit gebied is er altijd wel wat te doen. Volgende week maandag ga ik voor het eerst naar school hier, ben nog niet helemaal bekend met de taal maar ik heb er wel veel zin in. Weer een nieuw avontuur!

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst in Oostenrijk wezen paardrijden bij Reitschule Podesser in Kotzing. Was ook al heel erg spannend maar erg leuk. Ik mocht op de pony Blacky rijden en ik vond het best goed gaan ondanks de taal…

Blacky

Dieya bedankt voor je inzending. Wij wensen je een FANtastische tijd in Oostenrijk maar dat zal zeker wel lukken. Vloggen doe je ook wel eens. We zijn benieuwd. Ook zagen we dat je vader in wat truien loopt van …. als dat maar goed gaat.

Marcel Selling Hallein FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...