Digitaal Tolvignet voor Oostenrijk makkelijk op te vragen

Tolvignet auto sneeuw

Digitaal tolvignet, een groot deel van de skigebieden is weer geopend en de kerstvakantie staat voor de deur. Een populaire periode voor veel reizigers om op wintersport te gaan. Oostenrijk is ieder jaar weer een veel gekozen bestemming. Oostenrijk beschikt over vele ski- en snowboard gebieden, uitstekende après-ski mogelijkheden en tal van bezienswaardigheden. Veel Nederlandse- en Belgische reizigers kiezen er vanwege de reisafstand voor om met de auto op wintersport naar Oostenrijk te gaan. Belangrijk is dan om niet te vergeten voor vertrek een vignet voor Oostenrijk aan te vragen.

Vignet Oostenrijk

Sinds 2017 is Oostenrijk overgegaan van een plakvignet naar een digitaal vignet. Bij gebruik van de autobaan en snelweg in Oostenrijk is zo’n vignet verplicht. Het Oostenrijk vignet kan eenvoudig en snel online worden gekocht via tolvignetten.nl. Het kenteken van de auto wordt geregistreerd in de database van Oostenrijk. Binnen de geldigheidsperiode van het vignet, kan je onbeperkt door Oostenrijk rijden. Rijd je door de controlepoortjes of passeer je de controlecamera’s boven de weg, dan wordt zo nagegaan in de database of je over een geldig vignet beschikt.

Veiligheidsproducten Oostenrijk

 Voor een wintersportvakantie naar Oostenrijk met de auto, dien je naast het vignet te beschikken over een aantal veiligheidsproducten. Dit zijn producten die je in geval van nood kunt gebruiken gedurende jouw reis. Voor ieder land zijn de vereisten anders. Voor Oostenrijk dien je in ieder geval in het bezit te zijn van een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos.

Sneeuwbanden Winterbanden Winterbanden tussen 1 november en 15 april

Kom je op reis naar jouw eindbestemming in Oostenrijk sneeuw of ijs tegen? Dan zijn winterbanden verplicht tussen 1 november en 15 april. Bij een dikke dichte sneeuwlaag worden voor de veiligheid ook sneeuwkettingen aangeraden. Op sommige trajecten is dit zelfs verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord en de maximumsnelheid gaat naar beneden naar 50 km per uur. Vergeet tenslotte niet, wanneer je door de grote steden in Duitsland rijdt voor bijvoorbeeld een tussenstop, om een milieusticker voor Duitsland aan te schaffen. Zo ga je goed voorbereid met de auto op wintersport.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

2 reacties

 1. Jaco schreef:

  Als ik me niet vergis zijn bepaalde trajecten (bijvoorbeeld A12, tussen de grens bij Kufstein en knooppunt Kufstein-Süd) vanaf 15 december tolvrij? Misschien een handige aanvulling omdat dan geen vignet gekocht hoeft te worden als je bijvoorbeeld naar Skiwelt, Kitzbühel moet reizen.

 2. Joost schreef:

  Aanvulling: ivm bedenktijd moet het digitale vignet wel minimaal 18 dagen voor aanvang aangeschaft worden!!
  Asfinag:
  Consumenten-beschermingstermijn

  Let op de 18 dagen consumentenbeschermingstermijn!
  Als consument kunt u het digitale vignet of de digitale trajecttol-jaarkaart niet direct na de aankoop gebruiken – ze gelden op zijn vroegst 18 dagen na de aankoop. Bent u ondernemer, dan geldt deze termijn niet voor u.
  U kunt onze digitale tolproducten alleen binnen de EU, in de EER-laten of in Zwitserland kopen.
  De aangegeven prijzen hebben betrekking op het actuele vignetjaar (d.w.z. t/m 30-11-2018) en zijn incl. de wettelijke omzetbelasting van momenteel 20 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht