Digitaal Vignet 18 dagen van te voren bestellen!

Vignet Oostenrijk

foto @ TT/Böhm

We hebben jullie afgelopen week al geïnformeerd over het nieuwe vignet in Oostenrijk en ook dat er voor het eerst een digitaal vignet is. Met dat laatste is wel wat bijzonders aan de hand.

In ons vorige artikel lieten we ook weten dat het digitale vignet niet meteen bruikbaar is. 18 dagen na bestelling van dit vignet is het pas geldig. Maw ga je in februari op vakantie bv met de krokus en je eerste dag dat je in Oostenrijk bent is 19 februari dan dien je uiterlijk op 1 februari het digitale vignet besteld te hebben. De Asfinag schaart dit onder „schoonheidsfoutje“

Wat is hier nu de reden van?

We kunnen weer wijzen naar Europa. Bij Online verkopen heb je altijd nog 14 dagen bedenktijd. Dat betekent dat je de betaling kan laten terugboeken. Ga je dus voor 10-dagen een vignet bestellen dan kun je na afloop van jouw vakantie het geld weer terug laten storten. Dat wil Asfinag natuurlijk niet en dat kunnen wij ons ook wel voorstellen.

Vreemd is het wel dat in Hongarije het zelfde heeft gespeeld. Daar is al langer de Online vignet te verkrijgen en daarop heeft Europa een uitzondering kunnen maken. Het ziet er ook niet naar uit dat Oostenrijk dit snel heeft geregeld met Europa.

Vanaf 1 juni 2018 komt Asfinag met een kleine oplossing. Het online vignet is ook te “boeken” “af te halen” bij de verkooppunten in Oostenrijk. Indien men daar het vignet koopt dan is hij meteen geactiveerd.

Vanaf 13 november 2017 is het vignet online te verkrijgen…. Laat dit nu precies 18 dagen voor 1 december zijn, dan gaat immers het jaarvignet in.

Oostenrijks Vignet 2018

@asfinag

Bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht