Dinsdag sneeuwdump in de bergen!

Dinsdag sneeuwdump in de bergen!

Vandaag valt er al plaatselijk regen en sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 600 en 1000 meter. Ook ijzel is in eerste instantie mogelijk, vooral in het oosten! Gaandeweg dringt de zon echter enkele uren door in het grootste deel van Oostenrijk. Aan de noordkant van de Alpen waait er soms een stevige tot krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. Het wordt nog redelijk mild met 4 tot 10 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het in de middag min 6 tot min 2 graden, min 2 graden in de westelijke bergen.

Dinsdag sneeuwval in de bergen!

Maar dan dinsdag, zware regenval maar ook zeker sneeuw. Deze komt op vanuit het zuiden. Van Vorarlberg tot Karinthië begint het in de ochtend steeds vaker te regenen of te sneeuwen. In de loop van de dag wordt het in het hele land nat, langs en ten zuiden van de Alpen zijn zelfs flinke hoeveelheden regen en sneeuw te verwachten. De sneeuwgrens ligt in het begin meestal nog rond de 1000 meter, maar zakt geleidelijk naar vele dalen. Met name in de Alpen staat op sommige bergen een stevige, stormachtige noordwestenwind. De maximale waarden liggen tussen de 1 en 7 graden, op een hoogte van 2000m koelt het af van min 1 tot ongeveer min 5 graden.

Prognoses van sneeuwval zijn lastig te maken want het gaat heen en weer. Maar we verwachten op de gletsjers hoeveelheden van 30-50 cm en in de reguliere skigebieden 15-30 cm. Maar als het meer mag zijn daar hebben wij geen enkel probleem mee.

Woensdag blijft het aan de noordkant van de Alpen wisselvallig en aan de oostkant deels winters. In de loop van de dag zal de regen- en sneeuwval grotendeels afnemen en ook in het westen en zuiden komt de zon tevoorschijn. Er staat een noordwestelijke wind, soms stevig en aanvankelijk krachtig op veel bergen. In de middag is het 2 tot 9 graden. In de avond komen alweer de volgende buien aan.

Hoe het er vanaf donderdag uitgaat zien daar kijken we morgen weer naar.

Sneeuwdump Brixen im Thale 1 februari 2022

ChaletsPlus Banner Groot

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×