Dit weekend kou met veel sneeuw

Sneeuwschuiver

Dit weekend kou met veel sneeuw

Goed nieuws voor de skigebieden die open zijn maar ook vor de gebieden die snel open willen gaan. De kou en sneeuwval zijn zeer welkom.

Vandaag zal de bewolking overheersen met neerslag dat vanuit Italië het land binnentrekt. Zoals gisteren al gezegd werd komt dit doordat een Genua-laag ontstaat, dat is een lagedrukgebied met de kern boven de golf van Genua. In het zuiden en oosten valt er herhaaldelijk regen of sneeuw met kans op ijzel. De sneeuwgrens ligt tussen 500 en 1700 meter.

Maximumtemperaturen liggen tussen 0 en 6 graden.
Sneeuwval zaterdag

Weekend

Het weekend begint met veel bewolking en mist. In de loop van zaterdag nemen de regen en sneeuwval toe en met name aan de noordkant van de Alpen sneeuwt het tot in de dalen. Sneeuwgrens ligt op zaterdag aanvankelijk tussen de 600 en 1000 meter, later in de avond zal dit verder zakken. Overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 4 graden.

Zondag sneeuwt het nog steeds al neemt dit in de loop van de dag af. De sneeuwgrens ligt tussen de 100 en 500 meter en dit alles met een maximum tussen de -2 en +4 graden.

Na het weekend keert de zon terug maar zal het niet geheel droog blijven. Ook lijkt het koud te blijven maar hoe dit allemaal verloopt morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...