Dodelijk lawinedrama 20 jarige Nederlandse vrouw in Serfaus

Zell am See Schmittenhöhe Lawinebord

Dodelijk lawinedrama 20 jarige Nederlandse vrouw in Serfaus

Bij een lawine in het skigebied in de Samnaun-groep in de gemeente Serfaus is vrijdagochtend een vrouw onder een lawine terecht gekomen. Bij de 20-jarige Nederlandse  kon alleen de dood worden geconstateerd.

Een jonge Nederlandse vrouw (20) is vrijdag om het leven gekomen bij een lawine-ongeluk in het skigebied, buiten de pistes, van het skigebied Serfaus-Komperdell (Ober Scheid). Ze was met een Amerikaan onderweg op een diepsneeuwhelling. Rond 10.30 uur kwam er een lawine los die de vrouw ongeveer 120 meter mee nam.

Getuigen deden meteen een noodoproep en er werd een zoekactie gestart waarbij meer dan 90 mensen van de bergredding, de skischool en de kabelbaan betrokken waren. Ook werd een zoekhondeneskader met drie lawinespeurhonden en drie helikopters ingezet.

Pogingen tot reanimatie mislukten

Na een uitgebreide sonderingsonderzoek werd de begraven persoon rond 12.15 uur op een diepte van ongeveer twee meter gelokaliseerd en helaas levenloos opgegraven. Pogingen tot reanimatie waren tevergeefs. De Amerikaan die de vrouw vergezelde bleef ongedeerd.

De lawinekegel zou 30 meter breed en 80 meter lang zijn geweest.

Ook een Lawine in Kühtai: toerskiërs ongedeerd

Ook was er een lawine vrijdagochtend in Kühta. Een 56-jarige en een 63-jarige skitourer klommen in open terrein richting de Gaiskogel. De twee mannen skieden naar beneden op zo’n 2.560 meter, toen een stuk sneeuw zo’n 50 meter erboven losbrak en beide tourers meesleurde. De mannen werden gedeeltelijk begraven, maar wisten zich ongedeerd uit de sneeuwmassa’s te bevrijden. Die hadden dus geluk.

Aanzienlijk lawinegevaar in Tirol

In Tirol was er vrijdag een aanzienlijk lawinegevaar, vooral op grotere hoogten, namelijk niveau 3 op de vijfdelige schaal. Het Tiroler land waarschuwde eerder dat het huidige lenteachtige en milde weer, vooral in het weekend, niet alleen veel zonuren met zich meebrengt, maar ook een toenemend risico op lawines. Kijk dus dit weekend maar zeker ook de komende weken uit, We hebben het idee dat dit niet de laatste dodelijk lawinedrama is dit winterseizoen.

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×