Dodelijk paragliding ongeval in Hopfgarten

Hohe Salve paragliden

ter illustratie

Dodelijk paragliding ongeval in Hopfgarten: 38-jarige viel op een skipiste

Drie ernstige ongevallen met paragliders hebben dinsdag in Tirol plaatsgevonden. In het Brixental kwam een ​​38-jarige om het leven toen zijn paraglider op een skipiste neerstortte. In het Ötztal en in het Stubaital verloren piloten de controle over hun paraglider.

Een 38-jarige Duitser is dinsdagmiddag in het Brixental om het leven gekomen toen zijn paraglider neerstortte. De man was vertrokken vanaf de Hohe Salve op ongeveer 1800 meter boven zeeniveau. Volgens de politie lukte het hem niet om een ​​zogenaamde spiraalvlucht halverwege het dal op tijd af te ronden.

Hoewel de 38-jarige de noodparachute nog kon inzetten, raakte hij ter hoogte van het middenstation met volle kracht de skipiste. Ondanks de snel ingezette reanimatie van de pisteredders bezweek het slachtoffer op de plaats van de crash aan zijn ernstige verwondingen. RIP

28-jarige crashte in de Schlick (Stubaital) met een paraglider

Ook in het skigebied “Schlick 2000” in het Stubaital heeft dinsdagmiddag een ernstig paragliding-ongeval plaatsgevonden. Rond 13.00 uur vertrok een 28-jarige man met zijn paraglider van de Kreuzjoch en vloog richting het landingsgebied in Fulpmes. Na een paar minuten vliegen werd zijn scherm opgevangen door een sterke windvlaag, waardoor de piloot de controle verloor en van een hoogte van ongeveer 15 meter viel in steil, rotsachtig terrein afgewisseld met pijnbomen.

Andere paragliderpiloten hebben een noodoproep gedaan. Aan de gewonde is door de bemanning van de noodhelikopter eerste hulp verleend en vervolgens naar de kliniek van Innsbruck gevlogen. Volgens de politie zijn daar verwondingen aan de wervelkolom vastgesteld.

25-jarige crashte in Oetz met een paraglider

Een 25-jarige moest ook naar de kliniek in Innsbruck worden gevlogen na een ernstig paraglidingongeval in het Ötztal. Rond 13.30 uur vertrok de lokale bewoner vanuit het skigebied Hochoetz en kwam vervolgens samen met een voor hem uitgevlogen collega in een thermiek richting de Rosskopf terecht. Op een hoogte van ongeveer 2900 meter zakte de paraglider van de 25-jarige plotseling in elkaar en raakte verstrikt. Daarnaast kwam de man met één hand in de lijnen terecht, waardoor hij de reddingsparachute niet meer kon openen.

De Oostenrijker viel op een hoogte van ongeveer 2250 meter ten zuiden van de Rosskopf-top in steil, rotsachtig terrein afgewisseld met bergdennen. Een andere paragliderpiloot zag het ongeval en belde een reddingsdiensten.

De 25-jarige liep verwondingen van onbepaalde omvang op en werd na eerste hulp door de spoedarts per helikopter naar de kliniek in Innsbruck gevlogen.

Söll Hohesalve paraglider

illustratie foto

Vreselijk om weer een dodelijk paragliding ongeval te melden. We hopen echt dat de ongelukken nu echt voorbij zijn van deze aard.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...