Dodelijk ski-ongeluk in Zillertal Arena

Zillertal Arena Zell am Ziller

Dodelijk ski-ongeluk in Zillertal Arena

Dit keer was het geen lawine maar echt een verschrikkelijk ongeluk op de piste. Een 26-jarige man stierf in het bijzijn van zijn vrienden RIP.

In het bijzijn van zijn vrienden ging de 26 jarige skier een skibrug op en door de snelheid die hij had vloog hij door de lucht en belande buiten de piste.

Ondanks dat er direct hulp is verleend overleed de man op de plaats van het ongeval.

Een dagje skiën voor een groep vrienden in het skigebied Zillertal Arena is dinsdag tragisch geëindigd. Rond 11.40 uur skieden ze de zwarte piste van de Wiesenalm naar beneden het dal in. Twee vrienden gingen voorop, gevolgd door een 26-jarige in lange bochten. Maar op de laatste steile helling voor de “Astner-brug” verhoogde de skiër zijn snelheid.

Hij skiede richting de brug en vloog er als het ware overheen. Volgens de politie vloog de 26-jarige op een aardige hoogte over de rand van de piste. Hij sloeg meerdere keren over de kop buiten de piste.

Zijn vrienden, die hem achterna waren gegaan, verleenden direct eerste hulp en hebben de reddingsdienst meteen geinformeerd . Maar de verwondingen waren te ernstig, de 26-jarige overleed op de plaats van het ongeval.

Helaas weer een dramatisch ongeluk. De komende weken wordt het alsmaar drukker in de diverse skigebieden. Kijk aub uit. Houd je eigen snelheid in bedwang en zorg ervoor dat jij de baas blijft over je ski’s en niet omgekeerd. Als je hard wil gaan verken dan ook de piste eerst. Zeker niet doen op een piste die je niet kent. Komt er een heuvel inzicht matig je snelheid het kan wel eens voorkomen dat achter de heuvel iemand ligt of wat wij vaak meemaken gewoon er stil zitten… Het gebeurd nog al eens dat er dan een aardige botsing ontstaat of erger (zie hierboven)

Stay safe op de pistes en houd je snelheid in de gaten, meer kunnen we niet waarschuwen.

Zell am Ziller @Marjon Geerdes

skioutlet 2022 grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...