Dodelijk skiongeval in Absam

Kaprun Kitzsteinhorn helikopter

ter illustratie

Dodelijk skiongeval in Absam: 51-jarige viel ongeveer 100 meter

Een 51-jarige Oostenrijker gleed uit terwijl hij een steile passage overstak waar een natte sneeuwlawine lag. Hij viel ongeveer 100 meter naar beneden en het terrein waarover hij viel lag ook nog eens vol met rotsen.

Absam, Zaterdagmiddag vond in Absam een ​​tragisch bergongeval plaats: rond 15.30 uur daalde een 51-jarige af in het Hochmahdkopf-gebied. De Oostenrijker gleed uit toen hij een steile passage overstak met daarin een oude, bevroren, natte sneeuwlawine.

De man kon zich niet langer staande houden en viel ongeveer 100 meter over de steile passage en een rotsachtige rerrein, aldus de politie. De 51-jarige raakte dodelijk gewond. Het lichaam werd per helikopter geborgen.

Helaas een dodelijk ongeluk, familie sterkte gewenst in deze zware tijd.

Laten we hopen dat er in het nieuwe jaar wat minder ongelukken zich voordoen. Wellicht dat gewoon op de piste blijven een betere optie zou zijn.

Sneeuwkettingenwinkel Display Advertentie SKW - winter 2023-2024 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×