Dodelijk skiongeval in St. Anton am Arlberg

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Dodelijk skiongeval in St. Anton am Arlberg

De afgelopen week hebben we in onze ogen al veel bericht over ongelukken in de Oostenrijkse Alpen. De sneeuw is in sommige gebieden niet optimaal. Je hebt ook te maken dat er naast de pistes niet veel sneeuw ligt, ook kunnen de pistes wat ijzig zijn en als je dan een misser maakt, of roekeloos op hoge snelheid naar beneden skiet dan kun je wel eens in de problemen raken met de dood tot gevolg. De komende tijd is het gewoon uitkijken. Hou je snelheid onder controle en kijk goed uit en neem ook de pistenregels in acht. Dat laatste is ook iets dat we dagelijks niet zien gebeuren.

Tragisch is het weer dat ook het noodloot heeft toegeslagen in St. Anton am Arlberg.

Het ongeval gebeurde gistermiddag, het slachtoffer was een 47 jarige man uit België. De man skiede rond 13:20 uur op piste nummer 14 in het skigebied van St. Anton am Arlberg toen het noodlot toesloeg.

Volgens getuigen verloor de man de controle over zijn ski’s. Hierdoor ging de man over de rand van de piste en botste na ongeveer 20 meter frontaal op een boom en rotsen.

Ondanks alle hulp van reddingswerkers en de bemanning van de ambulancehelikopter kwam de hulp te laat. De man bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Het lichaam werd door de politiehelikopter geborgen.

Ongeval St. Anton am Arlberg

Piste 14 St. Anton am Arlberg

Meerdere ongevallen

De afgelopen week zijn er veel ongelukken gebeurd en sommige zelfs met dodelijke afloop. Zo waren er afgelopen donderdag meerdere ernstige skiongevallen in Tirol.

In Gerlos raakte een vrouwelijke skiër gewond nadat zij door een Duitser werd aangeskied. In Tux botsten twee Nederlandse skiërs op elkaar en in Kaltenbach botste een Nederlandse tienerskiër op een Duits meisje.

In Hopfgarten kwam een Duitse skiër op de Hohe Salve in botsing met een houten hek en liep ernstige verwondingen op, hij moest per helikopter worden gered en naar het ziekenhuis in Kufstein worden gevlogen.

In Sölden waren er botsingen tussen wintersporters op de piste, waarvan sommige met ernstig letsel.

Lees ook:

Bron: ORF

Van den Berg Sport skischoen op maat

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...