Dodelijk sneeuwscooter ongeval rechter doet uitspraak

Westendorf Rettung Skimobile SneeuwScooter
Symboolfoto Sneeuwscooter

Een ritje op een sneeuwscooter in Söll eindigde in februari met een ernstig ongeluk. We hebben er destijds nog over bericht. Je kunt dit HIER nog eens nalezen. Afgelopen woensdag werd een liftmedewerker veroordeeld voor grove nalatigheid.

 

Wat ging er mis?

Op een avond reden een liftmedewerker en 2 vrouwen( 42 en 31 jaar) met een sneeuwscooter richting het dal. Bij het dalstation in Söll had het trio enkele ronden gemaakt op het onverlichte parcours met de sneeuwscooter. De 42 jarige Cubaanse vrouw is in het dal achter het stuur van de sneeuwscooter gaan zitten en toen ging het mis.

De Cubaanse vrouw botste tegen een lift aan en zat vervolgens vast onder de 350 kilo wegende sneeuwscooter. Vier dagen later bezweek ze aan haar verwondingen.

De liftmedewerker moest afgelopen woensdag verschijnen voor de rechtbank. De straf die geëist is: zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en 4500 euro boete. Hij moet ook ongeveer 1000 euro aan gerechtskosten betalen. Het oordeel is nog niet definitief.

Er werd in 1e instantie rekening gehouden met een maximale drie jaar gevangenisstraf. De straf is lager uitgevallen omdat er ook sprake is van eigen schuld van de Cubaanse en ze had ook in het glaasje gekeken.

Het blijft een tragisch ongeval met alleen maar verliezers…

Tiroler Tageszeitung

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...