Dodelijke lawine in Kleinwalsertal

Sölden Lawinehang 2 doden

symboolfoto

Kleinwalsertal, lawine in Kleinwalsertal, je kon er eigenlijk op wachten. Er was aan de westkant van Oostenrijk toch wel weer behoorlijk wat sneeuw gevallen en dan is het altijd toch wel oppassen geblazen, zeker buiten de pistes.

Een 60-jarige man uit Duitsland die aan het touren was is gegrepen door een lawine. De man was met zijn vrouw vanaf de Hirschegg in het Kleinwalsertal onderweg naar de Hahnenköpfle. Daar ging het verder naar de Ifen en ging men de Ifenmulde af.

Tijdens deze afdaling ging het mis. De 60-jarige man heeft toen zelf een lawine veroorzaakt. Deze was 50 meter breed en 400 meter lang. Helaas voor de man werd hij ook meegenomen door de lawine en werd bedolven onder 3 meter sneeuw. Zijn vrouw bleef ongedeerd.

Ooggetuigen hebben gelijk de hulpdiensten gealarmeerd. De reddingsploegen hebben een uur later de man gevonden. Reanimatie mocht helaas niet baten. Helaas kon de dood alleen nog maar worden vastgesteld.

Maar liefst 40 bergredders waren ingezet bij deze hulpactie…

Lawine

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht