Donder en bliksem door onrustige atmosfeer

Weerbericht: Donder en Bliksem door onrustige atmosfeer

Zaterdag:

Het is vandaag een komen en gaan van diverse buien. Vaak zit er onweer op. Omdat de temperatuur in de loop van de dag flink stijgt en omdat er veel vocht in de lucht aanwezig is, wordt de atmosferische opbouw onstabiel.  De temperatuur en de dauwpunt temperatuur kruipen dichter en dichter naar elkaar toe. Als er lage dauwpunten zijn dan is het vrij droog, maar dat is nu niet het geval. Daarom voelt het ook zo klam en vochtig aan. In de ochtend is er nog niet heel veel aan de hand maar in de loop van de dag zullen de aanwezige stapelwolken groter en groter worden. De temperatuur loopt richting de 30°c. Met name het noorden en de Alpenrand heeft last van flinke onweersbuien met hagel en felle windstoten. Maar ook in de bergen kan het goed tekeer gaan. Het langst droog blijft het in het oosten maar ook daar vormen zich de buien.

Zondag:

In de nacht naar zondag dooft dan alles weer een beetje uit. Maar ook zondag overdag kunnen er wederom felle onweersbuien ontstaan. Met lage druk ver weg boven Oekraïne en hoge druk ver weg boven Ierland is er vrijwel geen stroming en veel instabiliteit. Dit soort weertypes maakt het bijzonder lastig om precies aan te geven waar de buien gaan vallen. De grootste kans is in het oosten van het land omdat daar de luchtdruk een fractie lager ligt en het daar nogmaals warm wordt. Het wordt echter niet meer zo warm als op zaterdag maar veelal tussen de 22° – 28°c . Het nul graden niveau trekt zich terug boven de 3100 meter. Het “koelst” is het in Vorarlberg.

Maandag:

Ook maandag is het nog onbestendig. Ook nu in de loop van de dag wederom onweersbuien. Als de zon er goed doorkomt in de ochtend kan het tussen de 20°c en 25°c worden. De onweersbuien kunnen wederom hagel bevatten en ze kunnen gepaard gaan met heftige windstoten. Vooral als zo’n bui blijft hangen vanwege het gebrek aan stroming kan er veel water naar beneden komen. De meeste buien concentreren zich ditmaal op het westen door een koelere instroom.

De verdere vooruitzichten:

De hoge druk boven Ierland schuift wel iets dichterbij. Maar daardoor wordt het niet 1-2-3 stabiel zomerweer. Oostenrijk blijft bevattelijk voor buien. De temperatuur doet wel een stapje terug. Daarover meer de komende dagen.

Fijn weekend!

Ronaldo

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht