Donderdag 20 graden, verder koud en nat

Vandaag is het opnieuw een koude en natte bedoening in Oostenrijk. Deze ochtend regent het flink aan de noordkant waarbij de sneeuwgrens tussen de 1000 en 1400 meter ligt. Later vanmiddag zijn er wat langere droge momenten waarbij de zon zich in Vorarlberg of Karinthië kort laat zien. Verder blijft het zwaar bewolkt en kil. De temperatuur ligt rond de 5 tot 10 graden, op 2000 meter -1.

Morgen
start de meimaand redelijk vriendelijk. In de ochtend zijn er nog mist en nevelvelden mogelijk maar deze zullen snel oplossen. In de middag is het vooral in west Oostenrijk flink zonnig. In het oosten ontstaan stapelwolken welke zullen uitgroeien tot buien. De temperatuur stijgt naar 13 tot 18 graden, 18 in het zonnige westen. Op 2000 meter is het rond de 3 graden.

Donderdag wordt de beste dag van de week. Bijna overal blijft het droog en er zijn flinke zonnige momenten mogelijk. Daardoor stijgt de temperatuur naar 17 tot 21 graden. Het is weer even genieten van vriendelijk en mild lenteweer. Maar helaas is de pret van korte duur.

Vrijdag volgt een krachtig koufront met regenbuien en onweer. Voor het front uit kan het met veel zon nog 15 tot 18 graden worden, na het front koelt het hard af…

Zaterdag draait achter het koufront de wind naar het Noorden. Er wordt zéér koude lucht aangevoerd. De sneeuwgrens zakt dan naar 1000 tot 600 meter, en de winter keert zelfs tot in de diepere dalen terug. Pas medio volgende week volgt een weersverbetering.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...