Donderdag met lentetemperaturen!


Donderdag met lentetemperaturen!

Gisteren trok een warmtefront over Oostenrijk. Daardoor kwam er veel bewolking en regionaal ook neerslag voor. Inmiddels ligt Oostenrijk volledig in de warmere luchtsoort en kunnen we ons vandaag gaan verheugen op lentetemperaturen!

Vanmorgen is het weerbeeld nog niet overal optimaal, verspreid komen middelbare tot hoge wolkenvelden voor. Ook is wat mist of nevel in een enkel dal mogelijk. In de loop van de ochtend komt de zon er steeds beter bij en kunnen we ons verheugen op een middag met lentetemperaturen. Vanmiddag stijgt het kwik in de dalen namelijk naar 14 tot 20 graden. Geregeld schijnt de zon uitbundig, maar er komen ook hoge sluierwolken voor. Hierdoor is het weerbeeld niet altijd even fraai, maar het weer is wel heerlijk. Echter zorgen de hoge temperaturen wel voor slechte pistes tot ver op de berg.

Vanavond en komende nacht blijven wolkenvelden en opklaringen elkaar af wisselen. Het blijft droog en vrijwel nergens komt het tot vorst.

Morgen begint droog maar wel toenemend bewolkt. In de middag trekken enkele losse buien over Oostenrijk. Mogelijk gaan de buien gepaard met een klap onweer. Tussen de buien door schijnt de zon en het wordt nog maximaal 14 tot 18 graden.

Zaterdag is het flink wisselvallig, er trekken enkele buien over. Overdag ligt de sneeuwvalgrens rond 1900 meter, in de loop van de namiddag en avond zakt de sneeuwvalgrens naar 1500 tot 1300 meter. Kortom het weerbeeld is niet optimaal zaterdag, ook staat er veel wind.

Zondag wordt het juist prachtig weer, geregeld schijnt de zon flink en het blijft droog. Maar maandag volgt alweer regen. Na maandag volgen mogelijk een aantal stabielere dagen.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×