Vanaf donderdag mooi nazomerweer

In de bergen was het de afgelopen dagen even diep winters!

Vanaf donderdag mooi nazomerweer

De afgelopen dagen was het sterk wisselvallig en koel septemberweer. Daarbij viel er vooral zondag maar ook maandagochtend sneeuw tot onder de 1500 meter. Maar inmiddels stroomt iets minder koude lucht Oostenrijk binnen en stijgen de vorst- en sneeuwgrens geleidelijk weer. Ook wordt het door de komst van een hogedrukgebied droger en zonniger. Vanaf donderdag verwachten we in vooral het westen mooi nazomerweer!

Kans op buien vandaag in vooral het noorden.

Vanmorgen hebben we nog te maken met een zwakke nordstau. Polaire buien trekken via Duitsland Oostenrijk binnen en vanaf 1400 meter kan dat nogmaals sneeuw opleveren. Maar in de loop van de dag neemt de buiigheid iets af. Ook begint de sneeuwgrens te stijgen naar 1700 of zelfs 1800 meter. Geregeld schijnt de zon tussen de buien door en in de dalen ligt het kwik tussen de 9 en 15 graden. Vanavond wordt het droog en in de nacht naar woensdag klaart het breed op. Hierdoor kan het op uitgebreide schaal tot de eerste nachtvorst van het seizoen komen.

Morgen beginnen we de dag in het westen met veel ruimte voor de zon door een hogedrukgebied. Maar omdat de nacht hier helder verliep starten we ook met vorst en lage temperaturen. In het oosten komen meer wolkenvelden voor en uit de bewolking zou nog lokaal een bui vallen. Morgenmiddag wisselen overal zon en wolkenvelden elkaar af bij maximaal 13 tot 17 graden. Daarbij ligt de vorstgrens tussen de 2000 en 2200 meter.


Vanaf donderdag volgt mooi nazomerweer voor de westhelft van Oostenrijk. De zon schijnt flink en de temperatuur stijgt in de westelijke deelstaten naar 17 tot 19 graden. Dat is weliswaar niet al te hoog, maar na de gevallen sneeuw en het koude weer van de laatste dagen voelt het met weinig wind warm en aangenaam aan.

Ook vrijdag en zaterdag schijnt de zon flink. Het blijft mooi nazomerweer met op meer plaatsen de zon. Daarbij wordt het weer geregeld 20 graden. Maar na het weekend keert de wisselvalligheid terug. Mogelijk volgt er zelfs een nieuwe kou-uitbraak met sneeuw…

Jeroen Elferink-Ruijsch

Weersverwachting per streek:

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Mesnerwirt Westendorf

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...