Vanaf donderdag zonnig nazomeren

Vanaf donderdag zonnig nazomeren

Augustus eindigt vandaag vrij slecht met net als de voorgaande dagen wolkenvelden en nat weer. Vooral aan de Oostenrijkse noordkant regen het opnieuw van tijd tot tijd flink. Aan de zuidkant klaar het weer al vaker op en volgt eigenlijk al een prima dag. De temperatuur stijgt naar 15 graden in de regen tot 22 met een zwakke föhn aan de zuidkant. De sneeuwgrens stijgt van 2100 naar 2500 meter, iets mildere lucht wordt voorzichtig aangevoerd.

Een groot hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden bepaalt ons weerbeeld de komende dagen

Morgen is het gedaan met het slechte weer. Het is nog niet overal zonnig maar het is al wel een stuk vriendelijker dan de voorgaande dagen. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af waarbij de meeste ruimte voor de zon is weggeleld voor het westen en zuiden. Lokaal kan tijdens de middag in het noorden en oosten nog een buitje vallen. De temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden.

Donderdag is het een perfecte dag om zonnig te gaan nazomeren. De eerste dagen van september starten grandioos met blauwe lucht en aangename temperaturen. Donderdag stijgt het kwik naar 22 tot 26 graden, in de westelijke deelstaten wordt het haast zwembadweer.

Vrijdag wordt het nog een fractie warmer, dan kan het lokaal 27 graden worden bij zonnig weer.


Het weekend verloopt zomers en in eerste instantie zonnig, wel neemt de gedurende het weekend de kans op onweersbuien toe.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...