Drama bij de Zugspitze, Nederlander overleden

Drama bij de Zugspitze, Nederlander overleden, helaas is het toch weer gebeurd tijdens een bergwandeling. Een 50-jarige man heeft tijdens een bergwandeling zijn evenwicht verloren en viel circa 150 meter naar beneden.

Het gebeurde aan de Duitse kant van de Zugspitze, zoals je weet ligt aan de andere kant Oostenrijk.

De man was volgens de politie op pad gegaan met zijn zwager. Na een minuut of 10 gewandeld te hebben sloeg het noodlot toe. Er werd direkt alarm geslagen maar een reddingsteam kon niets meer betekenen voor de man.

Ook was het moeilijk om het slachtoffer te bergen omdat het gebied redelijk onherbergzaam was en het weer ronduit slecht was. Een helikopter kon men hierdoor ook niet inzetten. Abseilend naar beneden is de man geborgen.

Ook in de Italiaanse Alpen voltrok zich een drama

Maar ook aan de zuidkant van Oostenrijk heeft zich een ongeluk voor gedaan. In de Italiaanse Alpen is een vrouw overleden en zijn 2 mannen zwaargewond geraakt.

In de omgeving van Lombardije (Valfiurva) was een groep Alpinisten onderweg toen het misging op een hoogte van 3.100 meter. Op de Forni Gletsjer was men onderweg toen ze plots in een gletsjerspleet vielen. De groep was groter dan deze 3 mensen. Twee mensen van deze groep kon nog naar een hut komen en heeft alarm geslagen.

De reddingsdiensten hebben hier in totaal nog 14 mensen van de berg gehaald. De oorzaak laat zich raden. Door de zeer hoge temperaturen van de afgelopen week was het sneeuwoppervlak behoorlijk aan het smelten geweest. Laat dit ook een waarschuwing zijn als je een tocht gaat maken.

Hopelijk deze zomer geen ongelukken meer….

Summit Travel Grote Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht