Drama in Ischgl Pool overleden

Silvreatta Arena Ischgl Samnaun Idalp

illustratieve foto Ischgl

Drama in Ischgl Pool overleden

Drama in het Tiroler skigebied Ischgl: Een Pool (49) ging met zijn ski’s over de rand van de piste en viel zo’n 30 meter naar beneden. Voor de Pool kwam alle hulp te laat.

Het drama gebeurde afgelopen woensdag. In het skigebied Silvretta Arena in Ischgl skiede de 49-jarige de zwarte piste nummer 34 af richting “Paznauner Thaja”. Aan het einde van de steile helling ging hij over de rand van de piste.

Hierdoor viel de Pool buiten de piste en kwam zo’n 30 meter onder de rand van de piste terecht. Een 53-jarige Brit merkte de val op en heeft de bergrettug gealarmeerd. Voor de 49-jarige kwam echter alle hulp te laat en hij overleed in het skigebied.

De politie vraagt ​​getuigen van het ongeval contact op te nemen met het kantoor in Ischgl: 059133/7142.

Ook zijn er meerdere ski ongelukken gebeurd in SkiWelt. Daar zijn helaas ook drie personen zwaar gewond geraakt.

Woensdag vonden er meerdere ski-ongelukken plaats in twee skigebieden aan de Wilder Kaiser. Drie mensen raakten ernstig gewond en sommigen moesten per reddingshelikopter naar het ziekenhuis worden gevlogen.

Om 9.50 uur was een 49-jarige Oostenrijker op de Zinsberg in Brixen im Thale toen een 72-jarige Oostenrijkse vrouw die voor hem skiede  “in zijn baan” kwam. De 49-jarige kon de botsing niet meer vermijden en er vond een botsing plaats, waarbij de man ernstig gewond raakte en per helikopter naar het ziekenhuis van Kufstein moest worden gevlogen. De 72-jarige vrouw bleef ongedeerd.

Om 10.45 uur vond er opnieuw een botsing plaats op dezelfde piste. Een 28-jarige Duitser zag een rand van de piste over het hoofd en viel. Direct na de rand stond een 62-jarige skiër. De Duitser kon niet meer tijdig remmen en raakte haar in de rug. De vrouw raakte ernstig gewond en moest, ook per helikopter, naar het ziekenhuis van Kufstein worden gevlogen. Bij het ongeval raakte de Duitser lichtgewond.

59-jarige ernstig gewond

Bijna tegelijkertijd vond er om 10.30 uur een ongeval plaats in Hopfgarten met een ernstig gewonde. Een 22-jarige Nederlander gleed met de ski’s over de ski’s van een 59-jarige Oostenrijkse vrouw. De vrouw viel, raakte ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis van Kufstein gebracht. Daar moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen. De Nederlander bleef ongedeerd.

We zijn niet bij de ongelukken geweest, maar we kunnen wel een beeld hiervan voorstellen. Gisteren (donderdag) waren de condities een stuk minder. De pistes waren erg zacht en daardoor ook erg zwaar. Wij zijn er zelf eerder mee gestopt, want al kun je zelf nog zo goed skiën… je hebt ook te maken met andere skiërs. In de meeste gebieden waar veel Nederlanders komende week zijn, kunnen de pistes zacht en zwaar zijn. Wees op je hoede, kijk gewoon goed uit en blijf de baas over jou ski’s. Pas je ook aan de omstandigheden aan! We blijven het roepen….

Helikopter Topfoto

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×