Drama in Tsjechisch skigebied gondel valt van de kabel

Drama in Tsjechisch skigebied gondel valt van de kabel

Natuurlijk houden we het nieuws in de gaten vanuit Oostenrijk en toch willen we ook aandacht geven voor een bericht vanuit Tsjechië waar een gondel van een skilift is gevallen. Dit gebeurde in het skigebied van Jested.

De gondel is van de lift gekomen en helaas ook naar beneden gevallen. Helaas is daar wel één persoon bij om het leven gekomen. Er is nog niet bekend hoe dit ongeluk zich heeft kunnen voltrekken. De gondel zat gelukkig niet vol met mensen anders had je wellicht een gelijksoortige ramp gehad als dat afgelopen jaar is gebeurd in Italië. De persoon die om het leven is gekomen was ook de liftbediende en de enige persoon die ook in de lift zat. Voor de nabestaanden sterkte gewenst en laten we hopen dat dit drama in Tsjechië het laatste ongeluk is deze winter.

Jested Kaart

Het skigebied van Jested is een redelijk klein gebied. Vanuit het dal dat ligt op 540 meter kun je naar de hoogste top en dat ligt op 1012 meter. Bovenop de berg heb je ook nog eens een mooi uitzicht en kun je kijken tot in Polen en Duitsland.

Skimap Jested Tjechie

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

In2sportbrands Winter banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...