Drama wintersporters Oostenrijk Booster + negatieve PCR test

Drama wintersporters Oostenrijk Booster + negatieve PCR test

Er is zojuist een persconferentie geweest omtrent oa de situatie mbt het inreizen vanuit Nederland. Daar is nu antwoord op. Men had het voornemen om per as. vrijdag iedereen die vanuit Nederland inreist meteen in Quarantaine te plaatsen. Dit zou 10 dagen duren en na 5 dagen kun je je vrij testen. Daar komt een kleine nuancering op. De reizigers die vanuit Nederland komen dienen, als ze de quarantaine willen omzeilen, een boosterprik te hebben gehad en dienen ook een negatieve PCR test mee te brengen. Voldoe je niet aan deze regels dan is er nog steeds sprake van quarantaine.Voor ons is er nog onduidelijkheid mbt de ingangsdatum. Dat zal de komende uren wellicht nog tot uiting komen. Wij hebben nu een datum vernomen vanuit de media dat het zou gaan om 25 december en dat is as. zaterdag.

Bovengenoemde maatregelen gelden ook voor de mensen uit  Groot-Brittannië, Noorwegen en Denemarken. Al deze landen zijn door Oostenrijk aangemerkt als virusvariantgebieden, in verband met de nieuwe coronavariant omikron. De maatregel geldt alleen voor volwassenen, kinderen zijn uitgezonderd van de nieuwe boosterregel. Eerder zou er sprake zijn van een mogelijke quarantaineplicht voor alle Nederlanders, maar die is van de baan.

Voorts zien we dat nog steeds een hoop mensen hierdoor getroffen zijn en als men reist naar Oostenrijk dan toch in Quarantaine zou moeten. Uiterst vervelend allemaal en dat net voordat je af zou reizen. Iedereen die geraakt wordt door deze maatregel wensen we het beste en hopen zeker op betere tijden. Ook denken wij aan de vele toeroperators die geraakt worden maar ook de bergbahnen, hotels, appartementen, restaurants etc. Voor deze bedrijven is het redelijk dramatisch en wensen hen ook veel sterkte in deze barre tijden.

Zillertal Arena Stuwmeer

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...