Drie doden en één zwaargewonde bij lawine op de Ötscher

Kitzski Lawine?

Drie doden en één zwaargewonde bij lawine op de Ötscher

Drie toerskiërs zijn vrijdag kort voor het middaguur om het leven gekomen door een lawine op de Ötscher (district Scheibbs) in NiederÖsterreich. Een man is zwaargewond naar het Universitair Ziekenhuis St. Pölten overgevlogen. De 4 mensen waar het om gaat zijn leden van de bergreddingsdienst en de alpenpolitie. Een zoektocht naar mogelijke andere slachtoffers, waarbij meerdere helikopters en lawinespeurhonden betrokken waren, is volgens de politie in de middag stopgezet.

De lawine ging af in het gebied van het Juckfidelwald in het marktstadje Gaming aan de noordkant van de Großer Ötscher. De lawine veegde alle vier de personen weg, de lawinen kwam ongeveer tot stilstand op een hoogte van 1150 meter. De hulpdiensten werden rond 11.30 uur gealarmeerd. Bergredding en alpine politie hebben onmiddellijk zoek- en reddingsmaatregelen genomen. Volgens de ÖAMTC waren drie tourskiërs volledig bedolven onder de sneeuw. De mannen konden helaas alleen dood worden teruggevonden. Volgens de informatie was een alpinist gedeeltelijk begraven en kon hij worden gered uit de sneeuwmassa’s. De man werd zwaargewond naar het Universitair Ziekenhuis St. Pölten overgevlogen vanuit de helikopter van de spoedarts “Christophorus 3.

Na de lawine werden verschillende helikopters ingezet, waaronder drie ÖAMTC-nooddoktershelikopters – naast “C3”, “C15” en “C17”. Omdat niet duidelijk was of er nog meer mensen begraven waren, werd een zoekactie gestart. Naast verschillende helikopters van de vluchtpolitie waren ook alpenpolitie en bergredding met lawinespeurhonden bij de actie in het ruige terrein betrokken. De zoektocht eindigde in de middag omdat er geen aanwijzingen waren voor andere slachtoffers.

Onderzoek naar de oorzaak van het ongeval wordt uitgevoerd door de Alpenpolitie. Vrijdag was er een laag lawinegevaar (niveau 1 van 5) op de Ötscher in de Ybbstal Alpen zoals in het hele berggebied van Neder-Oostenrijk.

Een lawine is altijd een drama maar nu ook nog wat extra erg omdat het ook nog eens mensen betreft die boij de bergreddingsdienst actief waren.

Zelfs bij stufe 1 wat het laagste risico is blijft er altijd een restrisico. RIP

Bron: Tiroler Tageszeitung Hier zit ook een video ingesloten.

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Int2sportbrand banner januari 22 Groot

Ski Outlet Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...