Drie lawines zijn vandaag afgegaan

lawine

Vandaag zijn er weer wat lawines afgegaan maar gelukkig zijn er overlevenden te melden. In Kals bij de Grossglockner zijn 3 personen meegenomen door een lawine, In Solden kwam één wintersporter onder een lawine terecht en in Mellau Damuls is zelfs een lawine op de piste gekomen.

Kals Grossglockner

De lawine is vanmiddag rond 1 uur naar beneden gegaan.Vier Oostenrijkers met een gids waren onderweg voor een skitour. Bij het oversteken van een “hang” is op dat moment een lawine afgegaan. Drie mensen van deze groep zijn toen gegrepen door de lawine. Één persoon is zelfs helemaal tot zijn hoofd ingegraven in de sneeuw. De andere mensen hebben deze persoon uitgegraven en niemand is gewond geraakt. Deze groep was met lawinemateriaal onderweg en de schep heeft dan ook nuttig werk gedaan. De mensen zijn vervolgens door een helikopter naar Kals gevlogen.

Sölden

In Sölden is rond half 12 in de ochtend een lawine afgegaan (buiten de pistes) Ook hier werd een persoon door de lawine meegenomen maar bleef gelukkig ongedeerd.

Mellau

In Mellau Damüls is zaterdag in de namiddag een lawine naar beneden gekomen die zelfs over de piste is gegaan. Rond 16:45 uur merkte een persoon die aan het eind van de dag de piste controleert op dat er een lawinekegel op een piste terecht was gekomen. De lawinekegel is vervolgens afgezocht maar ook hier is gelukkig niemand aangetroffen. De lawine was ongeveer 80 meter lang en 12 meter breed.

Let de komende dagen zeker goed op want het kan maar zo zijn dat er in verschillende gebieden toch meer sneeuw gaat schuiven. Vandaag waren we ook onderweg in een skigebied en tov afgelopen week hebben we best wat scheuren (in de verte) op hellingen gezien die er recent nog niet waren.

Lawine Scheuren

Instagram Banner

Turner Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...